Szűzpecsenye hárompürével

Szűzpecsenye hárompürével recept
Hozzávalók
•  2 nagyobb szűzpecsenye (kb. 80 dkg)
• 
•  őrölt fekete bors
•  2-3 evőkanál olaj
•  30 dkg zeller
•  30 dkg sárgarépa
•  30 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
•  fél citrom
•  3 dl főzőtejszín
•  3 evőkanál vaj
a mártáshoz:
•  15 dkg áfonyadzsem
•  1 dl zamatos vörösbor
•  pár csepp citromlé
•  2-3 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A szűzpecsenyék tetején húzódó vékony fehér hártyát egy éles késsel levágjuk. A húst sóval, borssal bedörzsöljük, és egy serpenyőben, a megforrósított olajon hirtelen körös-körül megpirítjuk, azaz elősütjük, majd tepsibe fektetjük, zsírját ráöntjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk (minél kisebbre vágjuk, annál hamarabb puhul) és külön-külön, a zöldborsót meg a répát, enyhén sós és cukros, míg a zellert csak sós vízben megfőzzük. Ezután leszűrjük, áttörjük vagy merülőmixerrel pürésítjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk; a zellert néhány csepp citromlével is ízesítjük. Mindhárom pürébe 1-1 deci tejszínt és egy-egy kanál vajat keverünk. Tálaláskor kevergetve óvatosan megforrósítjuk.

3. Az elősütött húst előmelegített sütőbe toljuk, és a közepesnél egy kicsit erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 ºC) 16-18 percig sütjük, a hús vastagságától függően. Az egészben sült szűzpecsenye akkor jó, ha a közepe rózsaszín marad, de már nem véres.

4. Közben az áfonyát a borban felforraljuk, néhány csepp citromlével ízesítjük, a pecsenye „levét” is beleszűrjük. A vajat belerakjuk, 1-2 percig forraljuk, majd az egészet finom szűrőn átszűrjük.

5. Tálaláskor a húst kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, az áfonyás mártással körülöntjük, és a forró zöldségpüréket felváltva mellérakjuk.

A leírásban szereplő Szűzpecsenye hárompürével recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (szűzpecsenye, szűzpecsenye recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.