Citromos sertéskaraj fokhagymás szilvamártással
Elkészítés módja
1. A karajszeleteket kissé kiverjük, sóval, borssal meg a kétféle citrom reszelt héjával alaposan bedörzsöljük, az olajjal és a citromok kifacsart levével meglocsoljuk, majd letakarva, 1 órára hűtőszekrény be tesszük.
2. Közben elkészítjük a mártást. Ehhez a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A vajat lábasban fölolvasztjuk, a cukrot beleszórjuk, kevergetve megpirítjuk (karamellizáljuk) rajta. A borral fölöntjük, a zúzott fokhagymával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel fűszerezzük.
3. A szilvát hozzáadjuk, 5 percig főzzük. A keményítőt 1 deci vízzel simára keverjük, a szilva boros levét ezzel sűrítjük.
4. A húst forró serpenyőben, oldalanként 3-4 perc alatt pirosra sütjük.
5. Tálaláskor a karajszeleteket a forró szilvamártással körülöntjük. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.