Citromos sertéskaraj fokhagymás szilvamártással

Citromos sertéskaraj fokhagymás szilvamártással  recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként 16 dkg-os kicsontozott sertéskaraj
• 
•  őrölt fekete bors
•  2 citrom
•  1 lime
•  4 evőkanál olaj
A mártáshoz:
•  1 kg szilva
•  5 dkg vaj
•  1 evőkanál cukor
•  1.5 dl fehérbor
•  2 gerezd fokhagyma
•  késhegynyi őrölt szegfűszeg
•  csipetnyi gyömbérpor
•  1 evőkanál étkezési keményítő
• 
•  őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. A karajszeleteket kissé kiverjük, sóval, borssal meg a kétféle citrom reszelt héjával alaposan bedörzsöljük, az olajjal és a citromok kifacsart levével meglocsoljuk, majd letakarva, 1 órára hűtőszekrény be tesszük.

2. Közben elkészítjük a mártást. Ehhez a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A vajat lábasban fölolvasztjuk, a cukrot beleszórjuk, kevergetve megpirítjuk (karamellizáljuk) rajta. A borral fölöntjük, a zúzott fokhagymával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel fűszerezzük.

3. A szilvát hozzáadjuk, 5 percig főzzük. A keményítőt 1 deci vízzel simára keverjük, a szilva boros levét ezzel sűrítjük.

4. A húst forró serpenyőben, oldalanként 3-4 perc alatt pirosra sütjük.

5. Tálaláskor a karajszeleteket a forró szilvamártással körülöntjük. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Citromos sertéskaraj fokhagymás szilvamártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (karaj, fokhagymás karaj) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.