Fokhagymás-zöldségekkel töltött ropogós karajtekercs

Elkészítés módja
1. A sertéskaraj bőrös részét éles késsel, egymásra merőlegesen beirdaljuk, majd lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, és óvatosan megklopfoljuk. Ezután sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a dijoni mustárral, az aprított zsályával fűszerezzük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
2. A kisebb darabokra vágott brokkolit, sárgarépát, fehérrépát, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, jól lecsepegtetjük, aprítóban krémesre vagdaljuk, és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük.
3. Az előkészített karajt egyenletesen megkenjük a zöldségkrémmel, és felgöngyöljük. Kötöző zsineggel megkötözzük, tepsibe fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, a zöldséglevessel, és alufóliával letakarva puhára pároljuk. Végül a fólia nélkül pirosra sütjük.
4. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a paradicsompürét, megszórjuk liszttel, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű mártást kapjunk, és sóval, borssal ízesítjük.
5. Ha minden elkészült forrón tálaljuk, és párolt rizzsel töltött kínai kellel körítjük.
Ez magától értetődik:)
Köszönjük szépen. Nem csak szép, finom is.
Csodaszép:)