Sertéskaraj pikáns sajttal sütve
Elkészítés módja
1. A karajszeletek széleit egy-két helyen bevágjuk, hogy sütés közben ne ugorjanak össze. Kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és megforrósított serpenyőben, nagy lángon oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk, ezután tepsibe fektetjük.
2. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, jól kifacsarjuk, majd reszelt chilis sajttal együtt áttörjük. A fölaprított petrezselymet és a zsemlemorzsát beledolgozzuk, megborsozzuk. A masszát egyenletesen az elősütött hússzeletekre halmozzuk, vizezett kanállal szépen megformázzuk.
3. Előmelegített sütőben, nagy lánggal ( 220°C; légkeveréses sütőben 200°C ), a sütő felső rácsára tolva 12 perc alatt megsütjük.
5. A körethez a paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket megmossuk, majd forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben 3 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. Ezután az olvasztott vajon a zúzott fokhagymát óvatosan megfuttatjuk majd a parajt kevergetve megpirítjuk benne, közben megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor a sajtos karajokat, a fokhagymás parajjal kínáljuk. Ízlés szerint főtt rizst is kínálhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.