Hozzávalók
• 8 szelet csontozott sertéskaraj
• só
• frissen őrölt bors
• fél pár Gyulai Kolbász
• 2 db keményre főtt tojás
• 2 db közepes nagyságú savanyú uborka
• 3 dl olaj a sütéshez
• 1 csomag ruccola saláta
• 1 citrom
Elkészítés módja
1. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek közepébe helyezzük a karikára vágott uborkát, a felkarikázott Gyulai kolbászt és a negyedbe vágott, főtt tojást. Batyu alakúra formázzuk és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Forró olajban hirtelen megsütjük, lecsepegtetjük, papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.
2. Tálaláskor a ruccolát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a friss citrom levével és melléfektetjük a kolbászos batyukat.
Gyulai batyuk salátával recepthez fűződő történet, jótanács
A salátát ízlés szerint, meglocsolhatjuk még zöldfűszeres-joghurt, vagy vineigrett öntettel is. A Gyulai batyuk sütési ideje 5-6 perc, hogy a karaj ne száradjon ki.
A leírásban szereplő Gyulai batyuk salátával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (saláták) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.