Jamaicai oldalas

Elkészítés módja
1. Az oldalast megmossuk, lábosba tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk, az egész borsot, a megtisztított fokhagymát, meg 1-2 babérlevelet beledobunk, és kis lángon addig főzzük, amíg az oldalas annyira meg nem puhul, hogy a csontokat megfordíthatjuk a húsban. Ez kb. 1 órát vesz igénybe. A tűzről lehúzva főzőlevében hagyjuk kihűlni.
2. Közben elkészítjük a pácot. Ehhez a ketchupot a mézzel, az ananásszal a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a chilivel, a megtisztított és reszelt vöröshagymával, a Worcester-mártással és a sóval alaposan összeturmixoljuk. Az oldalast a levéből kiemeljük, lecsöpögtetjük, és a mártásba forgatjuk, úgy, hogy az mindenhol beborítsa.
3. A pácolt oldalast olajozott tepsire fektetjük, majd előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lánggal (180°C), időnként megforgatva addig pirítjuk-sütjük, amíg a méztől egészen sötétbarna nem lesz. Az sem baj, ha néhol feketés lesz, ugyanis ez adja jellegzetes zamatát. Készíthetjük úgy is, hogy az oldalast, miután a főzőléből kiemeltük, a csontok mellett ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és így forgatjuk a mártásba.
4. Köretként fóliában sült burgonyát és friss salátát kínálunk hozzá.
Nagyon jó és finom recept köszönöm szépen