Bácskai sertésborda
Elkészítés módja
1. A karajt 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, enyhén megsózzuk. Az olajat egy nagyobb lábasban enyhén megforrósítjuk, és a hússzeleteket oldalanként 1-2 perc alatt pirosasra elősütjük rajta. Lecsöpögtetve félrerakjuk.
2. A szalonnát félcentis kockákra aprítjuk, és a hús visszamaradó zsírjában kiolvasztjuk. A hagymát finomra vágjuk, a pörcösödő szalonnára dobjuk, kevergetve megfonnyasztjuk. Először a finomra zúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát hozzáadjuk.
3. A káposztát kitorzsázzuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, megmosva, azon mód még vizesen, a paprikás alapba rakjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, mindkettőt fölkockázzuk, a káposztához adjuk. A finomra vágott kaporral fűszerezzük, kissé megsózzuk. Lefödjük, és kis lángon 10-15 percig pároljuk, ezalatt a káposzta kellőképpen összeesik.
4. Ekkor belerakjuk az elősütött húsokat, hozzáadjuk a tejfölt, amit előtte a liszttel és egy kevés hideg vízzel elkevertünk, és az ételt lassú tűzön még pár percig pároljuk, ha kell, egy kevés vizet öntünk még alá.
5. Tálaláskor a kapros káposztát az elősütött húsra halmozzuk. Paprikával, paradicsommal, valamint friss kaporlevéllel díszíthetjük.
Bácskai sertésborda recepthez fűződő történet, jótanács
Tavasszal a legjobb készíteni, abban a pár hétben, amikor megérkezik az év első káposztája, aminek még zöldesek, összehajlók a külső levelei. Ebből a legteljesebb az étel íze.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.