Kínai mázas oldalas paprikával és ananásszal

Elkészítés módja
1. A páclé hozzávalóit alaposan elkeverjük. Az oldalast kisebb darabokra vágjuk. Megmossuk, leszárogatjuk, majd a páclét a húsra öntjük, jól átforgatjuk benne. Letakarva, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Az oldalast tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 200°C-on, 50 perc alatt megsütjük. Közben néhányszor megforgatjuk.
3. Amíg a hús sül, az ananászt meghámozzuk, feldaraboljuk. A paprikát kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.
4. Az olajat a wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk, az ananászt egy percig pirítjuk benne , majd kivesszük. A zúzott fokhagymát meg a paprikát a helyére tesszük, és egy percig nagy lángon sütjük. A szójaszószt, a cherryt meg a vízzel elkevert keményítőt, az ananászt, és az ananászlevet hozzáadjuk, és 4-5 percig főzzük.
5. Tálaláskor a sült oldalast tányérra szedjük és az ananászos raguval körülöntve szervírozzuk.
Az enyém, amúgy, mézes-mázas oldalas volt, mert nem volt itthon barna cukor és mézet tettem a pácban. De így is roppant finom.
Szuper! Köszönjük a visszajelzést.
Tudtam, hogy ez finom - és tényleg!
Mindenkinek ízlett!
Mivel az ananász rostjai kemények, így a konzerv változat esetén sem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy szétfő, tehát megfelelő ez a verzió is. Köszönjük.
Jó ez konzerv ananásszal is? Tetszik, egyébként.