Kínai mázas oldalas paprikával és ananásszal

Kínai mázas oldalas paprikával és ananásszal recept
Hozzávalók
•  1.5 kg húsos sertésoldalas
•  1 friss ananász
•  1-1 sárga és zöld húsú kaliforniai paprika
•  2 kiskanál olaj
•  1 zúzott fokhagymagerezd
•  2 evőkanál szójaszósz
•  2 evőkanál száraz cherry
•  1 dl ananászlé
•  1 kiskanál kukoricakeményítő
A páchoz:
•  1 csomag sertéssült fűszersó
•  2 evőkanál barna cukor
•  1 evőkanál gyömbérpor
•  2 evőkanál szójaszósz
•  1 kiskanál narancslé
•  1 evőkanál szezámolaj
•  3 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés módja

1. A páclé hozzávalóit alaposan elkeverjük. Az oldalast kisebb darabokra vágjuk. Megmossuk, leszárogatjuk, majd a páclét a húsra öntjük, jól átforgatjuk benne. Letakarva, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

2. Az oldalast tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 200°C-on, 50 perc alatt megsütjük. Közben néhányszor megforgatjuk.

3. Amíg a hús sül, az ananászt meghámozzuk, feldaraboljuk. A paprikát kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.

4. Az olajat a wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk, az ananászt egy percig pirítjuk benne , majd kivesszük. A zúzott fokhagymát meg a paprikát a helyére tesszük, és egy percig nagy lángon sütjük. A szójaszószt, a cherryt meg a vízzel elkevert keményítőt, az ananászt, és az ananászlevet hozzáadjuk, és 4-5 percig főzzük.

5. Tálaláskor a sült oldalast tányérra szedjük és az ananászos raguval körülöntve szervírozzuk.

A leírásban szereplő Kínai mázas oldalas paprikával és ananásszal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (oldalas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Kínai mázas oldalas paprikával és ananásszal recept - 5 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #8382 2013. 12. 14. 20:13 Válasz

    Az enyém, amúgy, mézes-mázas oldalas volt, mert nem volt itthon barna cukor és mézet tettem a pácban. De így is roppant finom.

  2. admin
    admin #8381 2013. 12. 14. 16:47 Válasz

    Szuper! Köszönjük a visszajelzést.

  3. t.variam
    t.variam #8379 2013. 12. 14. 14:21 Válasz

    Tudtam, hogy ez finom - és tényleg!
    Mindenkinek ízlett!

  4. admin
    admin #8283 2013. 12. 08. 18:40 Válasz

    Mivel az ananász rostjai kemények, így a konzerv változat esetén sem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy szétfő, tehát megfelelő ez a verzió is. Köszönjük.

  5. t.variam
    t.variam #8282 2013. 12. 08. 18:36 Válasz

    Jó ez konzerv ananásszal is? Tetszik, egyébként.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több oldalas recept
Még több oldalas recept

Kínai mázas oldalas paprikával és ananásszal recept - 5 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #8382 2013. 12. 14. 20:13 Válasz

    Az enyém, amúgy, mézes-mázas oldalas volt, mert nem volt itthon barna cukor és mézet tettem a pácban. De így is roppant finom.

  2. admin
    admin #8381 2013. 12. 14. 16:47 Válasz

    Szuper! Köszönjük a visszajelzést.

  3. t.variam
    t.variam #8379 2013. 12. 14. 14:21 Válasz

    Tudtam, hogy ez finom - és tényleg!
    Mindenkinek ízlett!

  4. admin
    admin #8283 2013. 12. 08. 18:40 Válasz

    Mivel az ananász rostjai kemények, így a konzerv változat esetén sem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy szétfő, tehát megfelelő ez a verzió is. Köszönjük.

  5. t.variam
    t.variam #8282 2013. 12. 08. 18:36 Válasz

    Jó ez konzerv ananásszal is? Tetszik, egyébként.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.