Cukkinis húsgombócok paradicsomos pennével
Elkészítés módja
1. A darált húst a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával meg a fölaprított vöröshagymával keverőtálba töltjük. A cukkinit megmossuk, lereszeljük, majd a fölaprított bazsalikommal meg a tojással együtt a húshoz adjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd apró golyókat formálunk belőle.
2. A húsgolyókat, ételízesítős vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
3. A mártáshoz a paradicsom konzervet, kis lángon fölforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával meg a bazsalikommal fűszerezzük majd a tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük
4. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a paradicsomos mártással és a húsgombócokkal összeforgatjuk.
5. Tálaláskor reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.