Göngyölt sertéssült

Göngyölt sertéssült recept
Hozzávalók
•  80 dkg kicsontozott sertéskaraj
•  kb. 1 evőkanál só
•  1 csapott kiskanál őrölt fekete bors
•  20 dkg darált sertéshús
•  2 tojássárgája
•  5 evőkanál főzőtejszín
•  1 kicsi hegyes erőspaprika
•  1 nagyobb piros húsú paprika fele
•  1 evőkanál konzerv zöld bors (nagyobb élelmiszer-áruházakban kapható hasonlít a kapribogyóhoz)
•  2 ecetes uborka
•  2-3 gerezd fokhagyma
•  4 evőkanál olaj
•  1.5-1.5 dl fehérbor és víz
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  1 mokkáskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)

Elkészítés módja

1. A karajt megmossuk, leszárogatjuk, a tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük. Ezután egy nagy, téglalap alakú szeletet alakítunk ki belőle: kb. 2 centi magasságban, hosszában végig bevágjuk, és így haladunk tovább, míg a hús végére nem értünk. Bonyolultnak tűnhet ez a művelet, pedig hasonlóan egyszerű, mint amikor az almát hámozzuk, csak nem vékonyan, hanem 2 centi vastagon dolgozunk.

2. Ha megvagyunk vele, kissé kiverjük, a só meg a bors nagyobb részével behintve félretesszük. A többit a darált húshoz adjuk, a tojássárgájával és a tejszínnel együtt. A kétféle paprikát kicsumázzuk, félcentis kockákra vágjuk.

3. A zöld borsot lecsepegtetjük. Az uborkát vékony csíkokra metéljük. A fokhagymát összezúzzuk, az előzőekkel együtt a darált húsos masszába dolgozzuk.

4. Egyenletesen a kiterített húsra kenjük, és eredeti formájához hasonlóra feltekerjük. Végeit hústűvel lezárjuk, majd hogy formáját megtartsa, spárgával körbekötözzük.

5. Kiolajozott tepsibe tesszük, olajjal meglocsoljuk és előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 30 percig sütjük. Közben párszor megforgatjuk, zsírjával locsolgatjuk.

6. A bort a vízzel, az ételízesítővel meg a paradicsompürével összekeverjük, a félig puha húsra öntjük, majd a sütés erősségét kb. 40 °C-kal csökkentve a pecsenyét még 30-35 percig sütjük, közben levével gyakorta meglocsoljuk.

7. Tálaláskor a hústűt meg a zsineget eltávolítjuk róla és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Burgonyapüré illik hozzá köretnek.

A leírásban szereplő Göngyölt sertéssült recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.