Göngyölt sertéssült

Elkészítés módja
1. A karajt megmossuk, leszárogatjuk, a tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük. Ezután egy nagy, téglalap alakú szeletet alakítunk ki belőle: kb. 2 centi magasságban, hosszában végig bevágjuk, és így haladunk tovább, míg a hús végére nem értünk. Bonyolultnak tűnhet ez a művelet, pedig hasonlóan egyszerű, mint amikor az almát hámozzuk, csak nem vékonyan, hanem 2 centi vastagon dolgozunk.
2. Ha megvagyunk vele, kissé kiverjük, a só meg a bors nagyobb részével behintve félretesszük. A többit a darált húshoz adjuk, a tojássárgájával és a tejszínnel együtt. A kétféle paprikát kicsumázzuk, félcentis kockákra vágjuk.
3. A zöld borsot lecsepegtetjük. Az uborkát vékony csíkokra metéljük. A fokhagymát összezúzzuk, az előzőekkel együtt a darált húsos masszába dolgozzuk.
4. Egyenletesen a kiterített húsra kenjük, és eredeti formájához hasonlóra feltekerjük. Végeit hústűvel lezárjuk, majd hogy formáját megtartsa, spárgával körbekötözzük.
5. Kiolajozott tepsibe tesszük, olajjal meglocsoljuk és előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 30 percig sütjük. Közben párszor megforgatjuk, zsírjával locsolgatjuk.
6. A bort a vízzel, az ételízesítővel meg a paradicsompürével összekeverjük, a félig puha húsra öntjük, majd a sütés erősségét kb. 40 °C-kal csökkentve a pecsenyét még 30-35 percig sütjük, közben levével gyakorta meglocsoljuk.
7. Tálaláskor a hústűt meg a zsineget eltávolítjuk róla és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Burgonyapüré illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.