Elzászi sertésborda

Elzászi sertésborda recept
Hozzávalók
•  50 dkg kicsontozott sertéskaraj
•  kb. 1 csapott kiskanál só
•  4-4 dkg finomliszt
•  (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet)
•  vaj (3 evőkanál olaj is jó)
A pecsenyeléhez:
•  1 mokkáskanál sűrített paradicsom
•  1 csapott kiskanál finomliszt
•  csipetnyi őrölt kömény
•  1 mokkáskanál ételízesítő por
•  1 mokkáskanál csemege Piros Arany
A káposztához:
•  10 dkg húsos császárszalonna
•  4 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj
•  1 kis fej vöröshagyma
•  1 kg savanyú káposzta
•  1 dl zamatos fehérbor
• 
•  1 mokkáskanál őrölt köménymag
A tetejére:
•  1 pár virsli
•  2 dkg vaj vagy 1 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A karajt 4 nagyobb vagy 8 kisebb szeletre vágjuk, kissé kiverjük, inas részeit meg az oldalát bevagdossuk, a húst megsózzuk. Ezután a lisztben megforgatjuk, a forró vajon (olajon) mindkét oldalukat 2-3 perc alatt megsütjük, egy lábasba átszedjük.

2. Visszamaradó zsírjából pecsenyelevet főzünk: a paradicsompürét és a lisztet 1 perc alatt megpirítjuk benne, majd kb. 2 deci vízzel fölöntjük. A köménnyel és az ételízesítővel fűszerezzük, beletesszük a csemege Piros Aranyat, 2 percig forraljuk, a húsra szűrjük, amit azután lefedve, kis lángon kb. 25 percig párolunk.

3. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a vajon (olajon) kissé kiolvasztjuk. A hagymát tisztítás után fölaprítjuk, a szalonnához adjuk. 4-5 percnyi pirítás után beletesszük a savanyú káposztát (ha túl savanyúnak találnánk, előtte kimossuk, sőt, rövidebbre is apríthatjuk). Óvatosan - mert a káposzta eleve sós - megsózzuk, a köménnyel fűszerezzük, majd lefödve 45-50 perc alatt puhára pároljuk, közben ha kell, egy kevés bort öntünk alá, nehogy odakapjon.

4. A virslit ha kell lebőrözzük, karikákra vágjuk és az olvasztott vajon (olajon) megpirítjuk. Tálaláskor először a bordák kerülnek a tányérra, pecsenyelevükkel meglocsolva, majd a káposztát, azután a virslit halmozzuk rá - a fotó kedvéért eltekintettünk ettől a klasszikus tálalási módtól.

A leírásban szereplő Elzászi sertésborda recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Elzászi sertésborda recept - 3 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #7934 2013. 10. 24. 11:58 Válasz

    Lehet, hogy meg van a hétvégi ebéd? Jól hangzik.

  2. admin
    admin #7923 2013. 10. 22. 21:15 Válasz

    Nagyon szívesen, remek fogás.

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #7917 2013. 10. 22. 20:58 Válasz

    Köszönöm szépen,nagyon tetszik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Elzászi sertésborda recept - 3 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #7934 2013. 10. 24. 11:58 Válasz

    Lehet, hogy meg van a hétvégi ebéd? Jól hangzik.

  2. admin
    admin #7923 2013. 10. 22. 21:15 Válasz

    Nagyon szívesen, remek fogás.

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #7917 2013. 10. 22. 20:58 Válasz

    Köszönöm szépen,nagyon tetszik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.