Elzászi sertésborda

Elkészítés módja
1. A karajt 4 nagyobb vagy 8 kisebb szeletre vágjuk, kissé kiverjük, inas részeit meg az oldalát bevagdossuk, a húst megsózzuk. Ezután a lisztben megforgatjuk, a forró vajon (olajon) mindkét oldalukat 2-3 perc alatt megsütjük, egy lábasba átszedjük.
2. Visszamaradó zsírjából pecsenyelevet főzünk: a paradicsompürét és a lisztet 1 perc alatt megpirítjuk benne, majd kb. 2 deci vízzel fölöntjük. A köménnyel és az ételízesítővel fűszerezzük, beletesszük a csemege Piros Aranyat, 2 percig forraljuk, a húsra szűrjük, amit azután lefedve, kis lángon kb. 25 percig párolunk.
3. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a vajon (olajon) kissé kiolvasztjuk. A hagymát tisztítás után fölaprítjuk, a szalonnához adjuk. 4-5 percnyi pirítás után beletesszük a savanyú káposztát (ha túl savanyúnak találnánk, előtte kimossuk, sőt, rövidebbre is apríthatjuk). Óvatosan - mert a káposzta eleve sós - megsózzuk, a köménnyel fűszerezzük, majd lefödve 45-50 perc alatt puhára pároljuk, közben ha kell, egy kevés bort öntünk alá, nehogy odakapjon.
4. A virslit ha kell lebőrözzük, karikákra vágjuk és az olvasztott vajon (olajon) megpirítjuk. Tálaláskor először a bordák kerülnek a tányérra, pecsenyelevükkel meglocsolva, majd a káposztát, azután a virslit halmozzuk rá - a fotó kedvéért eltekintettünk ettől a klasszikus tálalási módtól.
Lehet, hogy meg van a hétvégi ebéd? Jól hangzik.
Nagyon szívesen, remek fogás.
Köszönöm szépen,nagyon tetszik.