Mediterrán töltött karalábé

Mediterrán töltött karalábé recept
Hozzávalók
•  30 dkg sovány darált sertéshús
•  2 szikkadt zsemle
•  1 tojás
•  1 kiskanál só
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  1-1 evőkanál fölaprított friss bazsalikom és origanó
•  4 paradicsom
•  25 dkg mozzarella sajt
•  8 közepes zsenge karalábé
•  1 húsleves kocka
•  1 evőkanál kristálycukor
•  arasznyi póréhagyma

Elkészítés módja

1. A húst keverőtálba töltjük. A zsemléket hidegvízbe áztatjuk, kifacsarjuk, és a tojással együtt a húshoz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a zöldfűszereket beleszórjuk. Két paradicsomot és a sajt felét kis kockákra vágjuk, ezt is a húshoz adjuk.

2. A karalábékat meghámozzuk, zsenge leveleit félre tesszük, közepüket karalábévájóval kifúrjuk. A kivájt karalábék húsát kis kockákra vágjuk és a töltelékhez adjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva hűtőszekrénybe rakjuk.

3. A karalábékat egy nagy lábas aljára, szorosan egymás mellé sorakoztatjuk. A húsos masszát a karalábék üregébe töltjük, annyi vizet öntünk rá amennyi majdnem ellepi, a leveskockát belemorzsoljuk, a cukorral ízesítjük. Fölforraljuk, majd lefödve kb. 25 percig főzzük. Ekkor a maradék kockákra vágott paradicsomot és sajtot, a fölaprított karalábé leveleket, meg a vékony karikákra szelt póréhagymát mellé szórjuk és még 10 percig pároljuk.

4. Tálaláskor a töltött karalábékat paradicsomos, sajtos raguval körítve kínáljuk.

A leírásban szereplő Mediterrán töltött karalábé recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (töltött karalábé) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.