Mediterrán töltött karalábé

Elkészítés módja
1. A húst keverőtálba töltjük. A zsemléket hidegvízbe áztatjuk, kifacsarjuk, és a tojással együtt a húshoz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a zöldfűszereket beleszórjuk. Két paradicsomot és a sajt felét kis kockákra vágjuk, ezt is a húshoz adjuk.
2. A karalábékat meghámozzuk, zsenge leveleit félre tesszük, közepüket karalábévájóval kifúrjuk. A kivájt karalábék húsát kis kockákra vágjuk és a töltelékhez adjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva hűtőszekrénybe rakjuk.
3. A karalábékat egy nagy lábas aljára, szorosan egymás mellé sorakoztatjuk. A húsos masszát a karalábék üregébe töltjük, annyi vizet öntünk rá amennyi majdnem ellepi, a leveskockát belemorzsoljuk, a cukorral ízesítjük. Fölforraljuk, majd lefödve kb. 25 percig főzzük. Ekkor a maradék kockákra vágott paradicsomot és sajtot, a fölaprított karalábé leveleket, meg a vékony karikákra szelt póréhagymát mellé szórjuk és még 10 percig pároljuk.
4. Tálaláskor a töltött karalábékat paradicsomos, sajtos raguval körítve kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.