Bazsalikomos, sajtos karaj zöldborsós tésztával
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk. Mély zsebet vágunk rajta, sózzuk, borsozzuk, majd köménnyel, rozmaringgal, zsályával és kakukkfűvel fűszerezzük.
2. A töltelékhez a bazsalikom leveleket durván összeaprítjuk (a tálaláshoz 10 szép levelet félreteszünk), hozzáadjuk az eltördelt sajtot, a zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk. Az előkészített tölteléket a karaj szeletekbe vágott zsebekbe töltjük, hústűvel szorosan összefogatjuk, majd szorosan a baconba tekerjük.
3. Felforrósított serpenyőben a hústekercseket megpirítjuk, hozzáadjuk a citromok levét, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.
4. A körethez a hagymát apróra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, vékonyan fölszeleteljük. A paradicsomot felkarikázzuk.
5. Felforrósított serpenyőben olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a zöldborsót, fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6. Tálaláskor a zöldborsós ragut a kifőtt tésztával összekeverjük, a felszeletelt töltött húst a tetejére halmozzuk, bazsalikomlevéllel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.