Bazsalikomos, sajtos karaj zöldborsós tésztával

Bazsalikomos, sajtos karaj zöldborsós tésztával recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként 18 dkg-os sertéskaraj
•  tengeri só
•  őrölt fekete bors
•  1 mokkáskanál őrölt kömény
•  1 ág rozmaring
•  3 levél zsálya
•  3 ág kakukkfű
•  20 db bazsalikomlevél
•  15 dkg feta sajt
•  1 gerezd fokhagyma
•  4 szelet bacon szalonna
•  ½ citrom kifacsart leve
a körethez:
•  ½ fej vöröshagyma
•  1 piros hegyes paprika
•  2 nagyobb paradicsom
•  2 evőkanál olaj
•  15 dkg zöldborsó
•  20 dkg makaróni
•  tengeri só
•  őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, leszárogatjuk. Mély zsebet vágunk rajta, sózzuk, borsozzuk, majd köménnyel, rozmaringgal, zsályával és kakukkfűvel fűszerezzük.

2. A töltelékhez a bazsalikom leveleket durván összeaprítjuk (a tálaláshoz 10 szép levelet félreteszünk), hozzáadjuk az eltördelt sajtot, a zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk. Az előkészített tölteléket a karaj szeletekbe vágott zsebekbe töltjük, hústűvel szorosan összefogatjuk, majd szorosan a baconba tekerjük.

3. Felforrósított serpenyőben a hústekercseket megpirítjuk, hozzáadjuk a citromok levét, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.

4. A körethez a hagymát apróra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, vékonyan fölszeleteljük. A paradicsomot felkarikázzuk.

5. Felforrósított serpenyőben olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a zöldborsót, fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6. Tálaláskor a zöldborsós ragut a kifőtt tésztával összekeverjük, a felszeletelt töltött húst a tetejére halmozzuk, bazsalikomlevéllel díszítjük.

A leírásban szereplő Bazsalikomos, sajtos karaj zöldborsós tésztával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (karaj, sajtos tészta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.