Almás-szőlős, mazsolás sertésszűz

Almás-szőlős, mazsolás sertésszűz  recept
Hozzávalók
•  60 dkg sertésszűzpecsenye
•  őrölt fekete bors
• 
•  1 evőkanál mustár
•  olaj
a raguhoz:
•  5 dkg vaj
•  2 evőkanál cukor
•  2 alma
•  15 dkg magnélküli fehér szőlő
•  10 dkg mazsola
•  csipetnyi őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg
•  fél citrom kifacsart leve
•  1.5 dl száraz fehérbor

Elkészítés módja

1. A szűzpecsenyét megmossuk, leszárogatjuk, majd fehér hártyáját lefejtjük róla. Sóval, borssal meg a mustárral bedörzsöljük. Serpenyőben, kevés olajon, körös-körül megpirítjuk, majd tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 15-20 perc alatt megsütjük.

2. Közben elkészítjük a ragut. Ehhez a vajat, fölolvasztjuk, a cukrot kissé megkaramellizáljuk rajta. Az almát meghámozzuk, a magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágva a vajra dobjuk. Néhány percig pároljuk, majd a megmosott és leszemezett szőlőt meg a beáztatott és lecsöpögtetett mazsolát is rászórjuk. A fahéjjal, a szegfűszeggel fűszerezzük,a citromlével és a borral meglocsoljuk, 4-5 percig együtt pároljuk, majd a tűzről lehúzzuk.

3. A szűzpecsenyét, a sütőből kivesszük, 10 percig pihentetjük, majd fél centi vastag szeletekre vágva, tálra rendezzük. A gyümölcsraguval körülöntve tálaljuk. Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá köretnek.

A leírásban szereplő Almás-szőlős, mazsolás sertésszűz recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sertésszűz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.