Almás-szőlős, mazsolás sertésszűz
Elkészítés módja
1. A szűzpecsenyét megmossuk, leszárogatjuk, majd fehér hártyáját lefejtjük róla. Sóval, borssal meg a mustárral bedörzsöljük. Serpenyőben, kevés olajon, körös-körül megpirítjuk, majd tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 15-20 perc alatt megsütjük.
2. Közben elkészítjük a ragut. Ehhez a vajat, fölolvasztjuk, a cukrot kissé megkaramellizáljuk rajta. Az almát meghámozzuk, a magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágva a vajra dobjuk. Néhány percig pároljuk, majd a megmosott és leszemezett szőlőt meg a beáztatott és lecsöpögtetett mazsolát is rászórjuk. A fahéjjal, a szegfűszeggel fűszerezzük,a citromlével és a borral meglocsoljuk, 4-5 percig együtt pároljuk, majd a tűzről lehúzzuk.
3. A szűzpecsenyét, a sütőből kivesszük, 10 percig pihentetjük, majd fél centi vastag szeletekre vágva, tálra rendezzük. A gyümölcsraguval körülöntve tálaljuk. Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.