Citromos-mustáros húsgolyó, mákos metélttel

Citromos-mustáros húsgolyó, mákos metélttel recept
Hozzávalók
A húsgolyóhoz:
•  50 dkg darált sertéscomb
•  1 db vöröshagyma (kisebb)
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 db tojás
•  1 kisebb csokor petrezselyemzöld
•  1 kk őrölt köménymag
•  1 kk só
•  1 kk őrölt fehér bors
•  2 ek kukoricaliszt
•  2 dl étolaj a sütéshez
A citromos-mustáros szószhoz:
•  1/2 citrom reszelt héja és leve
•  2 db húsleveskocka
•  2 dl víz
•  3 dl főzőtejszín
•  2 ek dijoni magos mustár
•  1 ek méz
•  2 ek olaj
A mákos metélthez:
•  30 dkg széles metélt
•  2 ek mák
•  csipet só
•  1 ek olaj

Elkészítés módja

1. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

2. A petrezselyemzöldet csipkedjük le a száráról, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd szintén vágjuk fel apróra.

3. A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet és a tojást, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt köménnyel, végül gyúrjuk össze alaposan.

4. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb golyókat a masszából, majd hempergessük meg a kukoricalisztbe.

5. Az olajat hevítsük fel, majd óvatosan helyezzük bele a húsgolyókat és mérsékelt lángon, többször átfordítva, pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból.

6. Az olajat kanalazzuk egy serpenyőbe, tegyük bele az előzőleg megsütött húsgolyókat, majd öntsük fel a vízzel, morzsoljuk bele a húsleveskockát és főzzük pár percig.

7. Ezután adjuk hozzá a mustárt, a mézet, a főzőtejszínt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet (ezt ízlés szerint), majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

8. A mákot tegyük egy teflon serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg.

9. Amikor a mák megpörkölődött, rögtön öntsük át egy tányérra, majd hűtsük ki. Mindenképpen öntsük ki a forró serpenyőből, mert különben meg fog égni és keserű lesz.

10. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd hideg vízzel öblítsük és alaposan csepegtessük le. Én házi tésztát gyúrtam, de ízlés szerint bolti tésztát is használhatunk.

11. Egy edénybe melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tésztát, majd szórjuk meg egy csipet sóval, pörkölt mákkal, keverjük, forgassuk össze és tálalásig tartsuk melegen.

Citromos-mustáros húsgolyó, mákos metélttel recepthez fűződő történet, jótanács

Tálaláskor helyezzük tányérra a tésztát és a húsgolyókat, majd locsoljuk meg a citromos-mustáros szósszal és úgy kínáljuk.

A leírásban szereplő Citromos-mustáros húsgolyó, mákos metélttel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.