Citromos-mustáros húsgolyó mákos metélttel

Citromos-mustáros húsgolyó mákos metélttel recept
Hozzávalók
Hozzávalók a húsgolyóhoz:
•  50 dkg darált sertéscomb
•  1 db vöröshagyma (kisebb)
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 db tojás
•  1 kisebb csokor petrezselyemzöld
•  1 kk őrölt köménymag
•  1 kk só
•  1 kk őrölt fehér bors
•  2 ek kukoricaliszt
•  2 dl étolaj a sütéshez
Citromos-mustáros szósz hozzávalói:
•  1/2 citrom reszelt héja és leve
•  2 db húsleveskocka
•  2 dl víz
•  3 dl főzőtejszín
•  2 ek dijoni magos mustár
•  1 ek méz
•  2 ek olaj
Mákos metélt hozzávalói:
•  30 dkg széles metélt
•  2 ek mák
•  csipet só
•  1 ek olaj

Elkészítés módja

1. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

2. A petrezselyemzöldet csipkedjük le a száráról, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd szintén vágjuk fel apróra.

3. A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet, és a tojást, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt köménnyel, és gyúrjuk alaposan össze.

4. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb golyókat a masszából, majd hempergessük meg a kukoricalisztbe.

5. Az olajt hevítsük fel, majd óvatosan helyezzük bele a húsgolyókat, és mérsékelt lángon, többször átfordítva, pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból.

6. Az olajt kanalazzuk egy serpenyőbe, tegyük bele az előzőleg megsütött húsgolyókat, majd öntsük fel a vízzel, morzsoljuk bele a húsleveskockát, és főzzük pár percig.

7. Ezután adjuk hozzá a mustárt, a mézet, a főzőtejszínt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön. (citromlevet ízlés szerint adjunk hozzá)

8. A mákot tegyük egy teflon serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg.

9. Amikor a mák megpörkölődött, rögtön öntsük át egy tányérra, majd hűtsük ki. (mindenképpen öntsük ki a forró serpenyőből, mert különben meg fog égni, és keserű lesz)

10. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd hideg vízzel öblítsük le, és alaposan csepegtessük le. (Én házi tésztát gyúrtam, de ízlés szerint bolti tésztát is használhatunk.)

11. Egy edénybe melegítsük fel az olajt, adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tésztát, majd szórjuk meg egy csipet sóval és a pörkölt mákkal, majd keverjük, forgassuk össze, és tálalásig tartsuk melegen.

Citromos-mustáros húsgolyó mákos metélttel recepthez fűződő történet, jótanács

Tálaláskor helyezzük tányérra a tésztát és a húsgolyókat, majd locsoljuk meg a citromos-mustáros szósszal, és úgy kínáljuk.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.