Fűszeres, aszalt gyümölcsös tarja

Elkészítés módja
1. A húst 8 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, kissé megsózzuk, inas részeit, széleit több helyen bevágjuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon.
2. A páchoz valókat összekeverjük, majd a húsokat beleforgatjuk, és letakarva egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe. Másnap a húsokat – amik szinte teljesen beitták a páclevet – jól lecsöpögtetjük, és egy nagy serpenyőben, a megforrósított olajon hirtelen pirosasra sütjük. Lecsöpögtetve félrerakjuk.
3. Az öntethez valókat összekeverjük. Egy magas peremű tűzálló tálat, cserépedényt vagy tepsit magunk elé teszünk. Belerakunk 4 szelet húst, amit meglocsolunk a mézes ketchupos öntet felével. A fele aszalt gyümölcsöt rászórjuk, majd ismét hús következik, a maradék öntet és vegyes aszalt gyümölcs. Azt a keveset, ami a páclevéből maradt, a tetejére öntjük.
4. Ekkor lefedjük – ha nincs teteje az edénynek, akkor alufóliával fedjük le –, és előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 50-60 percen át sütjük.
5. Önmagában, kissé ferdén fölszeletelt bagettel, esetleg többféle salátával, párolt rizzsel, egészben sült burgonyával tálaljuk.
Fűszeres, aszalt gyümölcsös tarja recepthez fűződő történet, jótanács
Ez egy igazi lengyel specialitás, amit pácolt hátszínnel, pulykamellel vagy csirkecombfilével is érdemes kipróbálni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.