Rántott körömfalatok fűszeres paradicsomos mártogatóval

Elkészítés módja
1. A körmöket a hentesnél lapjában kettévágatjuk. Otthon aztán leforrázzuk, lemossuk. Főzhetjük kuktában vagy lábasban egyaránt. Előbbi esetben annyi hideg vizet öntsünk rá, amennyi a köröm jó feléig ér, utóbbi esetben annyit, hogy jól ellepje. Megsózzuk, néhány szem fekete borssal, fölszeletelt fokhagymával és hagymával, néhány petrezselyemággal és egész köménnyel fűszerezzük. Kuktában a forrástól számított 45 perc, míg lábasban bő 3 óra, amíg megpuhul.
2. Levében hűlni hagyjuk. Ezután lecsöpögtetjük, egyenként kiskéssel kicsontozzuk, és falatnyi, 2-3 centis darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, pár csepp citromlével és a finomra vágott korianderzölddel fűszerezzük, de tehetünk rá zúzott fokhagymát is.
3. Hagyományos módon bundázzuk, azaz lisztben, fölvert tojásban majd zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő, forró olajban ripsz-ropsz aranybarnára sütjük.
4. Mindegyikbe egy fogvájót szúrunk, tányérra rakjuk, és mellé tesszük a paradicsomos mártogatót is, amibe mindenki maga mártja bele a falatkáját, mielőtt bekebelezné.
5. Utóbbi úgy készül, hogy a hagymát, fokhagymát és gyömbért tisztítás után finomra vágjuk, és egy lábasban vagy serpenyőben, a megforrósított olajon 1-2 perc alatt kevergetve megfuttatjuk. Levével együtt ráöntjük a konzervparadicsomot, hozzáadjuk a sűrítettet is, szójaszósszal és szezámolajjal ízesítjük. Pár percig forraljuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.