Szolnoki szelet

Elkészítés módja
1. A húst kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A juhtúrót a tejföllel összekeverjük, a fölaprított kaporral fűszerezzük, az apró kockákra vágott tarjával gazdagítjuk. A szeletek egyik oldalára halmozzuk, majd a húst ráhajtjuk. Kicsit összenyomjuk, hogy tölteléke ne folyjék ki. A lisztbe meghempergetve félre tesszük.
2. A bundázáshoz a tojásokat fölverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük, és a liszttel meg a tejföllel simára keverjük. A zúzott fokhagymát hozzáadjuk, végül a meghámozott burgonyát belereszeljük. A töltött hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk úgy, hogy az körben mindenhol bevonja.
3. Következhet a sütés, amire különös gondot kell fordítanunk. Ha az olaj hideg, a massza lefolyik a húsról és letapad az edény aljára; ha túl forró gyorsan megég, a hús pedig nem sül át. Ezért a sütés előtt egy mokkáskanálnyi masszát rakjunk az olajba, így tudjuk, hogy mikor megfelelő, az olaj hőmérséklete.
4. Oldalanként 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.
5. Tálaláskor gazdagon meglocsoljuk tejföllel. Köretet nem kell készítenünk, hiszen a bundájában benne van a burgonya. Különféle salátákkal, vagy savanyúsággal kínáljuk.
Nagyon tetszik! Imádom a töltött húsokat!Legalább nem kell törnöm a fejem mit főzzek hétvégén! Köszi! :)
Csak javasolni tudjuk az elkészítését.
Mint húsevő, nekem csak a nyálam csorog, mindenképp el kell készítenem!!! :)
Köszönjük Hölgyek a dicséretet.
Nekem is nagyon tetszik a recept és a fotó is.
Gratulálok:Edit.
Nagyon tetszik a recept .Igen gusztusos a tányéron.
Valószínű, hogy kedvet kaptam az elkészítéséhez
Köszönöm a receptet és a jó tanácsot a hús sütéséről.
Marcsi