Petőfi sertésjava
Elkészítés módja
1. A húst kissé kiverjük, inas széleit, inait bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
2. Az almákat meghámozzuk, kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, magházukat kiszúrjuk.
3. A tojások sárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük, fél kiskanál sóval ízesítjük, az olvasztott vajat belecsurgatjuk, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
4. A hússzeleteket ebbe a sűrű, úgynevezett párizsi masszába mártjuk, majd bő, forró olajban kb. 5 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve félrerakjuk. Az almakarikákat is megforgatjuk a maradék masszában, de ezeknek 2-3 perc sütés is elég. Tálaláskor a tányérokra salátalevelet teszünk, a sült húst ráfektetjük. Erre almakarikákat rakunk, melyek közepét meggybefőttel ékesítjük. Sült burgonya és rizibizi illenek köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.