Rendhagyó rakott káposzta
Jól hangzik és még nekem sem bonyolult. Megy a kedvencekbe!
Bemutatkozás:
Budapesten élek, imádok jókat enni-inni és fotózni.
-Szilvás Zoltán
1. Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon aranybarnára pirítjuk, majd rászórjuk a fűszerköményt, az aprított fokhagymát, a lisztet és ezeket kic..
1. Az apróra vágott lila hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a fűszerpaprikát. 2. Ezutá..
1. A vöröshagymát apróra vágom, az olajon megdinsztelem. 2. A mini debreceniket félbevágom, hozzáadom a hagymához. 1-2 percig a hagymával olajon megf..
1. A sárgaborsót 2-3 órával a főzés előtt beáztatjuk. 2. Utána hideg vízben föltesszük főni, a sóval (ízlés szerint) és a babérlevéllel együtt. 3. K..
1. A low-carb lisztet, margarint, a juhtúrót, reszelt sajtból 15 dkg-t beletettem egy tálba és kis sót, úgy egy mokkáskanálnyit adtam még hozzá. 2. A..
1. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítom, hozzáadom a darált húst és fehéredésig sütöm. 2. Félig felöntöm vízzel, sózom, borsozom és belera..
1. A pulykahúst felkockázom, a hagymát, paradicsomot, paprikát olajon megdinsztelem. 2. Ehhez hozzáadom a felkockázott pulykahúst. 3. Lefedve addig ..
1. Az apró kockára vágott hagymát lábosban zsíron megpirítom, majd lehúzom a tűzről, beleszórom a zúzott fokhagymát és megszórom pirospaprikával. 2. ..
1. A diákcsemegét egy üres üvegbe öntöm. 2. Jó szorosra, teli a magvakkal. 3. Ráöntöm óvatosan a mézet, közben rázogatom, hogy lefolyjon az aljára. 4...
1. Az olajat egy kislábasban megmelegítem, a lisztet rászórom és kevergetve zsemleszínűre pirítom. A paradicsompürét hozzáadom, együtt tovább keverget..
1. Először karikára vágom a parasztkolbászt, azt serpenyőben kicsit megdolgozom, hogy legyen kis zsíros alapom. 2. Amikor serceg a zsír, a kolbászoka..
1. Én a szalonnával szoktam kezdeni, ujjnyi csíkokat vágok, úgy 4-5 szeletet. Bevagdosom és egy serpenyőben lassú tűzön megpirítom. 2. Kis tálkára ki..
1. Kevés olajban a húst fehéredésig lábosban megdinsztelem, a hagymát apróra vágva rászórom, majd megsózom, borsozom. 2. Félrehúzom és akkor teszem r..
1. A padlizsánt fel kell darabolni, majd sütőben meg kell sütni, ugyanúgy a pritaminpaprikát is. 2. Darálón külön-külön ledarálni a répát, a hagymát ..
1. A babokat be kell áztatni; a tarkát egy nappal előbb, a gyöngybabot főzés előtt egy órával. A babhoz való 1 db vöröshagymát apróra kockázva olajon ..
1. A burgonyát megtisztítom, majd lereszelem. 2. Hozzáadom a tojásokat, lisztet, fűszereket, a szétnyomott fokhagymagerezdeket, végül a felkockázott s..
1. Rajzoljunk egy zsírpapírra 6-8 db hatágú csillagot. Ez lesz a makettünk. 2. Olvasszuk meg a cukrot a 40 ml vízben. Amikor homogén, adjuk hozzá a ..
1. A burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. 2. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és a többi hozzávalókkal összekeverjük. 3. A burgo..
1. A gombóc hozzávalóit összekeverjük és egy nagyon lágy masszát kell, hogy kapjunk, amit 2 kiskanál segítségével fogunk majd az olajba beleszaggatni ..
1. Az aszalt szilvát forró vízbe áztatjuk 1 órára, majd lecsöpögtetjük. 2. Néhány szebb darabot meghagyunk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk, maj..
1. A burgonyát apróra vágom és sós vízben megfőzöm. 2. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd hozzáadom a darált húst, sózom, borso..
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. 2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.. 3. A paprikát kicsumázzuk és félkarikákra vágjuk. 4. A paradicsom..
1. A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, hozzáadom az áttört burgonyát, a langyosra melegített olajat és jól kikeverem. 2. A tésztája kic..
1. A hagymát és a fokhagymát olaj és vaj keverékén megpároltam, rátettem a fűszereket és jól elkevertem. 3 db gömb cukkinit közepes darabokra vágtam é..
1. A tojásokat felverjük, sózzuk, a kétféle lisztet fokozatosan belekeverjük és így sűrű masszát készítünk. 2. Ha nem elég sűrű, tegyünk még hozzá ri..
1. A tésztához való lisztet a dagasztó táljába öntjük és a hozzávalókkal bedagasztjuk 1-2 perc alatt. 2. Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk,..
1. A hozzávalókat kézzel alaposan összedolgozom. Kb. 4 cm átmérőjű rudat formázok belőle, majd folpackba tekerem és beteszem a hűtőbe egy-két órára. ..
1. Adjuk hozzá a liszthez a 20 dkg margarint (a 10 dkg maradékot tegyük félre), keverjük habosra. 2. Csináljunk egy kis gödröt a liszt közepén és önt..
1. Pürésítsük a mandulát 60 ml nagyon forró vízben, majd passzírozzuk át egy szitán és tegyük egy üvegtálba. 2. A szitán maradt mandulát tegyük vissz..
1. A vajas tésztát olvasszuk ki, majd a lapokat vágjuk ketté (én itt négy lapot használtam). 2. Vágjuk négyzetesre, így alakul ki 4 db alsó és felső ..
Jól hangzik és még nekem sem bonyolult. Megy a kedvencekbe!
Végre egy nem süti! :)
Egyik kedvencem a rakott krumpli, tarjával eddig még nem próbáltuk, mi is mindig kolbásszal-tojással-tejföllel készítjük, így köszönet a tippért!
Én meg egyszerű fogyasztója vagyok a finomságoknak, és ennek a sütinek sem tudnék ellenállni!
Bár már elmúlt a Valentin-nap, ez a süti bármikor megállja a helyét!
Szám íze szerint fűszerezett változat, a pörkölt pedig szintén az egyik kedvencem.
Mi is minden év kezdetén elkészítjük, különben is szeretjük. Kis fokhagymával és oldalassal is.
Köszi a sütit, meg a köszöntést! :)
(elgondolkodtató, hogy a férfinapot miért a WC világnapjával együtt ünneplik...)
Bizony kedvenc!
Én szeretem a fokhagymakrémet is alá, meg a tetejére jó sok füstölt sajtot! Nyamm!!!
Sajnos az íze annyira finom (ízesítéstől függetlenül mindegyik), hogy nem nagyon lehet abbahagyni az evését.
Bekapja az ember a kis finomságot, és nem is kell rágni, elolvad a számban. És már nézem is a következőt...
Jó sok minden kell hozzá, de a végeredmény isteni finom! Köszönöm, megy a recepttáramba!
Épp a napokban ettem rántott velőt. Aki még nem kóstolta, ki ne hagyja! Remek, egyszerűen elkészíthető étel. Szépen is tálaltad kedves Mária!
Az általam annyira kedvelt remek ízvilág! Szinte mindegyik ételednél megkordul a gyomrom.
Nagyon jól néz ki! Szeretem a gyümölcskenyeret minden változatában. Általában KV-val, vagy nagy bögre forró csokival kísérem. :)
Ez aztán az ínycsiklandóan elkészített káposzta! Minden benne van ami kell! (meg is éheztem)
Köszönöm a receptet, imádom a macaront minden ízében. Soha nem elég belőle...
Csak nálunk igen keményem megkérik az árát (2-300 HUF/db), úgyhogy nagyon örülök a receptednek!
Ez az étel nem a legszebb, de annál finomabb! Az ízesítése, amit meg hozzátettél, kiemeli a hétköznapi gubák közül!
Szeretem az ízvilágot, amit alkotsz, bár rég szóltam hozzá, de sok recepted van a kedvenceim között! Ez is megy oda.
Ez de finom lehet! Amikor még gyerek voltam, a rumot anyukám rumaromával helyettesítette, de az is isteni volt, így a gyerekek sem maradtak ki a jóból!
Nagyon jól néz ki! Most rögtön becuppantanám mind!
Köszi, hogy megnéztétek, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Én mondjuk így, picit pikánsan szeretem, az oviban azért ez nem ajánlatos! :)
Nagyon kedvemre valók a töltött husok! Nagyon jó ötleteid vannak!
Idén április 19-21 között tizennegyedik alkalommal rendezték meg Gyulán a Kisüsti pálinka fesztivált. Pénteken érkeztünk, nagyjából a Bikini koncert ..
Aki Egerben jár, feltétlenül látogasson el Kopcsik Lajos világhírű Guinnes rekorder Olimpiai és világbajnok mestercukrász Marcipánia szentélyébe! A k..
Idén is megrendezték a számomra igen szimpatikus Mangalica fesztivált. Az idei a hatodik. A Városligeti helyszínt azt mondták kinőtte a rendezvény, ez..