Almás csirkeragu sütőtöklepénnyel
Elkészítés módja
1. Az apróra vágott vöröshagymát forró olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra darabolt csirkemellet és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, félig felöntjük vízzel és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, húsméretű kockákra vágott almát, az aprított snidlinget, ha kell, a levét vízzel pótoljuk és készre pároljuk, hogy az alma kicsit roppanós maradjon.
2. A körethez a sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn keverőtálba lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, megszórjuk a liszttel, összekeverjük és evőkanállal adaglova, kevés forró olajban piros lepényeket sütünk belőle. Ha elkészültek lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.
3. Tálaláskor a sütőtöklepényeket tányérra halmozzuk és mellészedjük az almás csirkeragut.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.