Májkrémes tojással töltött borda
Elkészítés módja
1. A hússzeleteket megmossuk, leszárogatjuk, jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A főtt tojásokat villával összetörjük, a reszelt sajtot hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a marhamájkrémet hozzáadjuk, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és jól összedolgozzuk.
2. A tölteléket a karajszeletek egyik oldalára halmozzuk, majd a húst félbehajtjuk, széleit fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük. Ezután először lisztbe majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Aki szereti, a zsemlemorzsába is tehet egy kis reszelt sajtot.
3. Bő forró olajban 8-10 perc alatt kisütjük, közben megforgatjuk. Papírszalvétára szedve a zsiradékot leitatjuk róla. Köretként párolt rizst és könnyű salátát kínálunk mellé. A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott főtt-füstölt sonkával is.
Fincsi:)
Köszönjük a jelzést, sajnos lemaradt, de pótoltuk.
Nincs az összetevők közt a májkrém. Egyébként, finom lehet.