Sertésszűz szilva chutneyval
Elkészítés módja
1. A sertésszüzet lehártyázzuk, 3 darabba vágjuk, sózzuk színes borssal borsozzuk. Egy serpenyőben nagy lángon olívaolajon a húsok minden oldalát jól körbepirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, zsályát, rozmaringot, fokhagyma gerezdeket. A vajjal folyamatosan locsolgatva tovább sütjük, kb. 8 percig. A végén kb. 10 percre 80 fokos sütőbe tesszük. A serpenyő nyele legyen sütőben használható.
2. A szilvát kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk, egy lábosba tesszük. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk. Apró kockára vágjuk, a szilvához adjuk. A lila hagymát szintén apró kockára vágjuk, és kerül a szilvába.
3. Hozzáadjuk a cukrot, fűszerezzük reszelt gyömbérrel, curryporral, hozzáadjuk a fahéj rudakat, az ánizst, és a borecetet, csipet sót. Összekeverjük a hozzávalókat, és lassú tűzön lekvár sűrűségűre főzzük. Ha elkészült kihűtjük.
4. 10 perc elteltével kivesszük a sütőből a húst, pihentetjük, és felszeleteljük. A szilva chutneyt a sült hús mellé tálaljuk, köretként burgonyapürét adunk hozzá
Sertésszűz szilva chutneyval recepthez fűződő történet, jótanács
Érdemes elkészíteni,nagyon finom!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.