Töltött dagadó
Elkészítés módja
1. Mossuk vagy hámozzuk meg a gombát.
2. Hámozzuk meg a gerezd fokhagymát.
3. Rakjuk egy tálba a töltelékhez valókat (tej, tojás, zsemle, gomba, petrezselyem, só, kömény, és fokhagyma), majd turmixoljuk össze.
4. Szúrjuk fel a dagadót. A dagadó közepén lévő zsírrétegbe szúrjunk egy hosszú kést, majd tágítsuk ki a lyukat.
5. Sózzuk meg a dagadó tetejét. Esetleg tűzhetünk rá szalonnát is.
6. Töltsük a tölteléket a dagadóba. Egy hústűvel vagy fogpiszkálók segítségével tűzzük be a lyukat.
7. 170 fokos sütőben másfél órát süssük.
Töltött dagadó recepthez fűződő történet, jótanács
Karácsonykor szoktam csinálni, mert ünnepi, de gyorsan elkészíthető.
Tölthetjük aszalt szilvával vagy mazsolával is.
A töltelék megdagad, a hús összesül. Ne aggódjunk, ha nem tudjuk púposra tömni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.