Mecseki finomfalatok
Elkészítés módja
1. A húst 12 kisebb szeletre vágjuk, kissé kiverjük, majd megsózva, megborsozva félrerakjuk.
2. A tojásokat felverjük, a meghámozott burgonyát belereszeljük. A sajtot meg kb. 2 evőkanál lisztet hozzáadva kikeverjük.
3. A húst először a maradék lisztben, azután a tojásos masszában megforgatjuk, és bő, közepesen forró olajban 7-8 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatjuk. Jól lecsöpögtetve, rizibizivel tálaljuk.
Mecseki finomfalatok recepthez fűződő történet, jótanács
Érlelt (pácolt) bélszínt is süthetünk ugyanígy. Mielőtt a pecsenyét sütni kezdenénk, a tojásos masszából egy keveset cseppentsünk az olajba. Így nemcsak azt ellenőrizhetjük, hogy az olaj elég forró-e, de azt is, hogy a tojásos keverék elég sűrű-e ahhoz, hogy a húst jól bevonja. Ha hígnak bizonyulna, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.