Párolt tarja paradicsomos babbal
Elkészítés módja
1. A tarját 1 kiskanál sóval és 1 mokkáskanál borssal bedörzsöljük. Ezután egy lábasban, a megforrósított olajban körös-körül megpirítjuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a többit kockákra vágjuk, a hús köré szórjuk, rövid ideig együtt pirítjuk. A zúzott fokhagymával meg a kakukkfűvel fűszerezzük, kissé megborsozzuk, és 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük. 5 deci vizet öntünk rá, lefedjük, és a húst kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk.
2. Ha a hús kész, a lábasból kiemeljük. Visszamaradó zöldséges levét, a babérlevelet kidobva belőle, merülőmixerrel pépesítjük vagy áttörjük. A sűrített paradicsomot, a bort meg a cukrot hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, végül levével együtt a babot is belekeverjük. Pár percig főzzük, ha kell, utánaízesítjük.
3. A tarját rostjaira merőlegesen fölszeleteljük, és a paradicsomos, boros babbal körítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.