Lecsós sertésborda
Elkészítés módja
1. A karajt kissé kiverjük, gyöngéden megsózzuk, majd egy serpenyőben, a megforrósított olajon oldalanként 1 perc alatt pirosasra elősütjük. Lecsöpögtetve átrakjuk egy lábasba.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a hús sütésénél visszamaradó olajban megfonnyasztjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, majd miután félbevágva zöld csíráját eltávolítottuk, a köménymaggal együtt finomra vágjuk. A hagymához adjuk, átforgatjuk. A pirospaprikával meghintjük, éppen csak elkeverjük, és kb. 4 deci vízzel fölöntjük. A húsra öntjük, lefödjük, és kis lángon 40-45 perc alatt vajpuhára pároljuk. Közben a húsokat megforgatjuk, de a levét csak annyival pótoljuk, hogy a végére annyi maradjon, mint egy pörköltnek.
3. Közben a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, és a szemeket meg is hámozhatjuk, mert nem szép a lecsóban kunkorodó paradicsomhéj. Ezután cikkekre vagy a kicsumázott paprikával együtt nagyobb kockákra vágjuk. Mindkettőt a szalonnára dobjuk, enyhén megsózzuk, és 3-4 perc alatt rázogatva összeforgatjuk.
4. Végül a húshoz adjuk, pár percig együtt főzzük, s már tálalhatjuk is. Főtt sós burgonyát vagy tarhonyát kínálunk hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.