Burgonyás burokban sült vagdalt

Burgonyás burokban sült vagdalt recept
Hozzávalók
•  80 dkg burgonya
• 
•  kb. 20 dkg finomliszt
•  4 tojás
•  80 dkg darált sertéshús
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  0.75 dl főzőtejszín
•  1 kis csokor petrezselyem
•  3 dkg vaj
•  2 zsemle
a formáláshoz:
•  3-4 evőkanál zsemlemorzsa
a lekenéshez:
•  1 tojás
a sütéshez:
•  6 evőkanál olaj
a pecsenyeléhez:
•  1 mokkáskanál paradicsompüré
•  1 kiskanál finomliszt
•  csipetnyi őrölt kömény
•  1 mokkáskanál ételízesítő por

Elkészítés módja

1. A burgonyát alapos mosás után héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, még melegen szitán áttörjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Ezután a liszttel, 2 tojással meg 1 csapott kiskanál sóval összegyúrjuk.

2. Közben a húst 2 tojással, 1 csapott evőkanál sóval , a borssal és a tejszínnel összedolgozzuk. A petrezselymet fölaprítjuk, az olvasztott vajon megfuttatjuk, majd a hideg vízbe áztatott és kifacsart zsemlékkel együtt a a húsos masszába keverjük.

3. Zsemlemorzsával meghintett gyúrólapon kb. 40x8 centis rúddá formáljuk, megolajozott tepsibe tesszük. A tetejét is meglocsoljuk olajjal, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 35 percig sütjük.

4. A burgonyás tésztát morzsával enyhén beszórt gyúrólapon kb.45x20 centis téglalappá lapítjuk, az elősütött vagdaltat a közepére fektetjük, és a tésztát mindkét oldalról ráhajtjuk. Akkor jó, ha a tetején pontosan összeér, majd úgy helyezzük a tepsibe – amiből előzőleg a zsiradékot lábasba öntöttük –, hogy a tészták találkozása (az eddigi teteje) kerüljön alulra. Felvert tojással körbekenjük, villával megszurkáljuk és a sütőbe visszatolva 30 percig sütjük.

5. Amíg készül, a lábasba szűrt zsiradékban a paradicsompürét kissé megpirítjuk, majd a liszttel meghintjük. 2,5-3 deci vízzel fölöntjük, a köménnyel meg az ételízesítővel fűszerezve 2-3 percig forraljuk, átszűrjük.

6. Tálaláskor ezzel a pecsenyelével locsoljuk meg az ujjnyi vastagon felszeletelt „burokban sültet”. Valamilyen majonézes zöldségsalátával (például zeller, kukorica) kínáljuk.

A leírásban szereplő Burgonyás burokban sült vagdalt recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.