Burgonyás burokban sült vagdalt
Elkészítés módja
1. A burgonyát alapos mosás után héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, még melegen szitán áttörjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Ezután a liszttel, 2 tojással meg 1 csapott kiskanál sóval összegyúrjuk.
2. Közben a húst 2 tojással, 1 csapott evőkanál sóval , a borssal és a tejszínnel összedolgozzuk. A petrezselymet fölaprítjuk, az olvasztott vajon megfuttatjuk, majd a hideg vízbe áztatott és kifacsart zsemlékkel együtt a a húsos masszába keverjük.
3. Zsemlemorzsával meghintett gyúrólapon kb. 40x8 centis rúddá formáljuk, megolajozott tepsibe tesszük. A tetejét is meglocsoljuk olajjal, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 35 percig sütjük.
4. A burgonyás tésztát morzsával enyhén beszórt gyúrólapon kb.45x20 centis téglalappá lapítjuk, az elősütött vagdaltat a közepére fektetjük, és a tésztát mindkét oldalról ráhajtjuk. Akkor jó, ha a tetején pontosan összeér, majd úgy helyezzük a tepsibe – amiből előzőleg a zsiradékot lábasba öntöttük –, hogy a tészták találkozása (az eddigi teteje) kerüljön alulra. Felvert tojással körbekenjük, villával megszurkáljuk és a sütőbe visszatolva 30 percig sütjük.
5. Amíg készül, a lábasba szűrt zsiradékban a paradicsompürét kissé megpirítjuk, majd a liszttel meghintjük. 2,5-3 deci vízzel fölöntjük, a köménnyel meg az ételízesítővel fűszerezve 2-3 percig forraljuk, átszűrjük.
6. Tálaláskor ezzel a pecsenyelével locsoljuk meg az ujjnyi vastagon felszeletelt „burokban sültet”. Valamilyen majonézes zöldségsalátával (például zeller, kukorica) kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.