Színes töltött dagadó

Színes töltött dagadó recept
Hozzávalók
•  80 dkg-1 kg kicsontozott sertésdagadó
•  bő 1 kiskanálnyi só
•  őrölt fekete bors
a töltelékhez:
•  1 doboz (400 gramm) zöldségkeverék (zöldborsó csemegekukorica és bébirépa keveréke)
•  3-4 szikkadt zsemle vagy 20-25 dkg másnapos kenyér
•  2 főtt tojás
•  1 savanyú uborka
•  2 tojás
•  kb.1 csapott kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  fél kiskanál majoránna
•  késhegynyi reszelt szerecsendió
•  3 evőkanál olaj
•  1 mokkáskanál finomliszt
•  fél kiskanál sűrített paradicsom
•  késhegynyi őrölt kömény

Elkészítés módja

1. A dagadót a vastagabbik oldalánál kezdve lapjában, hosszában felszúrjuk, a mélyedést ujjal kitágítjuk, hogy legyen helye a tölteléknek. A húst kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük.

2. A konzervzöldséget leszűrjük, levét félretesszük. A zsemléket vagy a lehéjazott kenyeret hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk. A meghámozott főtt tojást és az uborkát apró kockákra vágjuk, a kenyérrel és a nyers tojásokkal összedolgozzuk. Megsózzuk, a borssal, a majoránnával, a szerecsendióval fűszerezzük és csak most adjuk hozzá a konzervzöldséget, hogy minél kevésbé törjük össze a keveréssel. A dagadóba töltjük, a nyílást hústűvel összetűzzük.

3. Egy közepes nagyságú tepsit kiolajozunk, a töltött húst belefektetjük, olajjal lekenjük, és fóliával letakarjuk. Sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 10 percen át pároljuk. Közben ha kell, egy kevés vizet öntünk alá, levével többször meglocsoljuk.

4. Amikor a hús megpuhult, fólia nélkül csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg meg nem pirul. Lecsöpögtetve, rövid pihentetés után ujjnyi vastagon felszeleteljük. Amíg a pecsenye pihen, visszamaradó szaftját tepsistől a tűzre tesszük. A lisztet és a paradicsompürét hozzáadjuk, kevergetve fél percig pirítjuk. Egy kis pohár vizet öntünk rá, a köménnyel fűszerezzük, kevergetve pár percig forraljuk, ezzel híg mártás lesz belőle. Ha kell megsózzuk, leszűrjük. Tálaláskor a fölszeletelt dagadót körülöntjük vele. Petrezselymes burgonya illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Színes töltött dagadó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (töltött dagadó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.