Mustáros malactarja rokfortos, sült körtével

Elkészítés módja
1. A hússzeleteket kiverjük, inas részeit, széleit bevágjuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. Megsózzuk, a Piros Arannyal ízesített mustárral megkenjük, félrerakjuk.
2. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivájjuk. Az aljukból egy vékony szeletet levágunk, hogy biztosan megálljanak a tepsiben, ahová kerülnek. A rokfortot az üregeikbe morzsoljuk. Köréjük öntjük a bort, azután jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 percig sütjük.
3. Közben egy nagy serpenyőben az olajat megforrósítjuk és a hússzeleteket oldalanként 1 perc alatt pirosasra pirítjuk rajta. Ezután kis lángra állítjuk, a húst oldalanként 5-7 perc alatt így sütjük puhára.
4. Tálaláskor 2-2 sajtos körtét rakunk a tányérra személyenként, és mellétesszük a sült tarját.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.