Kellel bélelt dagadó

Kellel bélelt dagadó recept
Hozzávalók
•  80 dkg sertésdagadó
• 
•  őrölt fekete bors
•  6 evőkanál olaj
a töltelékhez:
•  60 dkg kelkáposzta
•  1 vöröshagyma
•  2 evőkanál olaj
•  1 kiskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál majoránna
•  2 tojás
•  1 kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista

Elkészítés módja

1. A dagadót megmossuk, leszárogatjuk, majd középen, hosszában felszúrjuk, és a rést ujjainkkal kitágítjuk. Kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, félretesszük.

2. A töltelékhez a kelt kitorzsázzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A leveleket – miután vastag erüket kivágtuk – kisujjnyi széles csíkokra metéljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a forró olajon üvegesre sütjük. A kelt beledobjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük. Fél deci vizet aláöntve, lefödve, kis lángon puhára pároljuk. A tűzről levéve a felvert tojást belekeverjük, a paprikakrémmel tüzesítjük.

3. Ezt a párolt kelt a dagadóba töltjük, a nyílást hústűvel lezárjuk. Az olajat megforrósítjuk, a pecsenyét körös-körül megpirítjuk benne. Egy kis pohár vizet öntünk alá, tepsibe átszedjük.

4. Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 1,5 óra alatt pirosasra sütjük, közben zsírjával gyakorta megöntözzük, többször megforgatjuk. 10 percnyi pihentetés után fölszeleteljük. Nem igényel külön köretet.

Kellel bélelt dagadó recepthez fűződő történet, jótanács

A pecsenye zsírjából pecsenyelevet is főzhetünk, amit tálaláskor külön kínálunk a fölszeletelt húshoz. Ehhez a zsírját egy serpenyőbe öntjük, 1 mokkáskanál paradicsompürét fél percig pirítunk benne, azután 1 kiskanál finomliszttel meghintjük. Újabb félpercnyi pirítás után 2 deci vizet ráöntünk, 2 percig forraljuk, ha kell, megsózzuk, átszűrjük.

A leírásban szereplő Kellel bélelt dagadó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.