Jostás húsgombócok
Elkészítés módja
1. A rizst a szokásos módon megpároljuk, kihűtjük. A darált húshoz keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a tojással együtt az előzőekhez adjuk.
2. Nedves kézzel 8 nagyobb gombócot formálunk belőle, majd enyhén sózott, gyöngyöző forrású vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük.
3. Szűrőkanállal kiemeljük, egy-egy szelet húsos füstölt szalonnával körbetekerjük, közepesen forró sütőben 10 percig sütjük.
4. Ezalatt a mártáshoz a jostát megtisztítjuk, azaz akár az egres esetében, szárát és „bajuszát” levágjuk. A gyümölcs felét ledaráljuk (turmixoljuk) vagy áttörjük. A cukorral, a borral, csipetnyi sóval meg a mustárral összekeverjük. 2-3 percig forraljuk, majd beledobjuk az egészben hagyott jostát is. Tálaláskor a húsgombócokra öntjük.
Jostás húsgombócok recepthez fűződő történet, jótanács
Júliusban van a josta szezonja, aki szereti, ilyenkor fagyasszon le belőle, mert nem kapható mélyhűtve.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.