Jostás húsgombócok

Jostás húsgombócok recept
Hozzávalók
a húsgombóchoz:
•  15 dkg rizs
•  60 dkg darált sertéscomb (pulykafelsőcomb-filé vagy darálni való vadhús is lehet)
•  1 csapott kiskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 közepes vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  3 tojás
•  8 vékony szelet húsos füstölt szalonna (sliced bacon)
a jostamártáshoz:
•  80 dkg josta (az egres és a feketeribiszke keresztezéséből származó gyümölcs)
•  3-4 evőkanál kristálycukor
•  2 dl édes vörösbor
• 
•  1 kiskanál mustár

Elkészítés módja

1. A rizst a szokásos módon megpároljuk, kihűtjük. A darált húshoz keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a tojással együtt az előzőekhez adjuk.

2. Nedves kézzel 8 nagyobb gombócot formálunk belőle, majd enyhén sózott, gyöngyöző forrású vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük.

3. Szűrőkanállal kiemeljük, egy-egy szelet húsos füstölt szalonnával körbetekerjük, közepesen forró sütőben 10 percig sütjük.

4. Ezalatt a mártáshoz a jostát megtisztítjuk, azaz akár az egres esetében, szárát és „bajuszát” levágjuk. A gyümölcs felét ledaráljuk (turmixoljuk) vagy áttörjük. A cukorral, a borral, csipetnyi sóval meg a mustárral összekeverjük. 2-3 percig forraljuk, majd beledobjuk az egészben hagyott jostát is. Tálaláskor a húsgombócokra öntjük.

Jostás húsgombócok recepthez fűződő történet, jótanács

Júliusban van a josta szezonja, aki szereti, ilyenkor fagyasszon le belőle, mert nem kapható mélyhűtve.

A leírásban szereplő Jostás húsgombócok recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.