Öregberényi szűzfalatok

Elkészítés módja
1. A szalonnát 1 centis kockákra vágjuk. A szűzpecsenye tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, kissé kiveregetjük.
2. Egy serpenyőben a szalonnát, az olajat ráöntve megpirítjuk, majd rárakjuk a hússzeleteket. A serpenyőt többször megrázva, a húst 1-2 alkalommal megforgatva 3-4 percig sütjük, míg körös-körül kissé megpirul. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, éppen csak 1 perc alatt összerázzuk.
3. A lecsós gombát és a lecsöpögtetett zöldborsót hozzáadjuk, továbbra is rázogatva 3 percig pároljuk. Karikákra vágott, bő olajban aranybarnára sütött burgonyát adunk hozzá köretnek, de tálalhatjuk úgy is, hogy közvetlen a tálalás pillanatába a sült krumplit és a lecsós, gombás, borsós szűzfalatokat összeforgatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.