Aszalt szilvás-unicumos, krémes kocka

Elkészítés módja
1. Az aszalt szilvát forró vízbe áztatjuk 1 órára, majd lecsöpögtetjük.
2. Néhány szebb darabot meghagyunk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk, majd 4 cl aszalt szilvás unikummal összekeverjük és többször megforgatjuk.
3. Míg a piskótát kikeverjük, állni hagyjuk.
4. A tojásokat szétválasztjuk.
5. A fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadagoljuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
6. A masszából 3 csíkot teszünk a tepsibe (nagyjából 2/3 rész).
7. A megmaradt 1/3 részbe kakaóport keverünk, ezt tesszük a csíkok közé, majd egy kanál nyelével „márványozzuk”.
8. Hosszanti és kereszt irányban húzzuk a kanál nyelét.
9. Rászórjuk az aszalt szilvát és előmelegített sütőben, 200 fokon, tűpróbával ellenőrizve készre sütjük.
10. A krémhez a tejszínt felverjük és porcukrot, kakaóport, valamint unikumot keverünk bele.
11. Amikor a piskóta megsült és kihűlt, sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a teteje kerüljön alulra.
12. Hosszanti irányban, középen kettévágjuk, a felső részt félretesszük.
13. Az alsó részt, megkenjük az elkészült krémmel.
14. A félretett piskótát visszaborítjuk rá.
15. Az étcsokoládéból és vajból bevonómasszát készítünk, amibe először a fogpiszkálóra tűzött szilvákat mártjuk, amikkel a kész süteményt díszítjük.
16. Ezeket sütőpapírra rakjuk kihűlni.
17. A masszával a sütemény tetejét bevonjuk, majd hűtőbe tesszük.
18. Kocka alakú szeleteket vágunk, melyeket a krémmel és a bevont aszalt szilvával díszítünk.
Aszalt szilvás-unicumos, krémes kocka recepthez fűződő történet, jótanács
A várt harmonikus ízt eredményezte kísérletem, amit egy receptversenyre végeztem el. Természetesen párom segítségét kértem, mert a sütés rejtelmeiben ő jártasabb. Nálunk ez a munkamegosztás. Én kitalálom, Ő segít elkészíteni.
Köszönöm az elismerő szavakat! Valóban finom lett. Tán még a vártnál is finomabb. A fotók is jól sikerültek.
Nagyon szép süti!
Precíz recept, nagyon kedvemrevaló sütiről ízlésesen bemutatva! Megy a kedvencekbe!
Gyönyörű süti!
Gratulálok!