Pácolt csirkeszárnyak

Pácolt csirkeszárnyak recept
Hozzávalók
20 db csirkeszárnyhoz:
A currys páchoz:
•  currypor
•  1 evőkanál mustár
•  3 evőkanál étolaj
• 
•  őrölt bors
•  fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
A csilis páchoz:
•  csilipor
• 
•  bors
•  fokhagymapor
•  szárított kakukkfű
•  őrölt pirospaprika
•  3 evőkanál étolaj
•  pár darab bambusznyárs

Elkészítés módja

1. Mindkettő változat gyors pácolással lett ízesítve.

2. Egyiket currys, sós, borsos, fokhagymás, mustáros, olajos páccal, másikat csilis, sós, borsos, fokhagymás, kakukkfüves, őrölt pirospaprikás gyorspáccal kentük be.

3. A pácokat minden esetben mi keverjük, az éppen eszünkbe jutó ízesítés szerint.

4. A currys változattal, semmi macera nincs.

5. Simán bekenjük a kikavart páccal és mehet a sütőbe, lefóliázva.

6. A nyársas megoldás kicsit munkaigényesebb.

7. A szárnyakat úgy kell megfogni középen, hogy kiegyenesedjenek és a szárnya töve felől, bele kell szúrni a bambusznyársakat. Ez sem bonyolult, de kevés időt igényel.

8. Az így kiegyenesített nyársacskák, sütés után is így maradnak.

9. Különösen, ha grillen sütjük, akkor könnyíti meg a munkát, mert könnyen forgathatók a rácson.

10. Így, tepsiben sütve is nagyon finom, látványos végeredményt kapunk.

11. Tálalhatjuk krumplipürével, tepsis krumplival, sült burgonyával, párolt zöldségekkel, de bármivel, ami szerintünk illik hozzá.

Pácolt csirkeszárnyak recepthez fűződő történet, jótanács

A csirkeszárny igen kedvelt étel. Jómagam, és párom is többféleképpen készítjük. Most 2 elkészítési módját ismertetem, mert egyszerre készíthető, így egy munkával, változatosabbá tehetjük asztalunkat. Párommal, egyszerre készítettük, kétféleképpen. A nyársakra húzott csirkeszárny, nagyon látványos, és partikon könnyen fogyasztható étel. Amikor nem kell foglalkozni az etikettel, a bambuszpálcákról könnyen fogyasztható a ropogósra sült pipiszárny. Ajánlom elkészítését grillen vagy tárcsában is.

A leírásban szereplő Pácolt csirkeszárnyak recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.