Cigánypecsenye
Elkészítés módja
1. A grillezést megelőző este a hús szeleteknek kissé kiverjük széleiket, inas részeiket bevágjuk. Enyhén megsózva, megborsozva tányérra rakjuk, letakarjuk és betesszük a hűtőszekrénybe. A kenegetéshez valókat addig keverjük, míg egynemű lesz (nem válik külön az olaj) és letakarva szintén betesszük a hűtőszekrénybe.
2. Másnap, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a hússzeleteket a fűszeres olajjal megkenjük, a rostélyra rakjuk. Nagyjából 4 percig sütjük – akkor jó, ha a teteje is fehéredni kezd – majd lapátkanállal megfordítjuk, és másik oldalát is kb. 4 percig sütjük. Közben ahányszor csak lehet, a fűszeres olajjal lekenjük, de vigyázzunk, nehogy a lecsöpögő olajtól
a parázs belobbanjon.3. Savanyúsággal és puha kenyérrel tálaljuk.
Cigánypecsenye recepthez fűződő történet, jótanács
Ha a tarjaszelet csontos, akkor a csont mentén kissé bevágjuk a húst, hogy biztosan átsüljön itt is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.