Sertéscopf grillezett gyümölcsökkel
Elkészítés módja
1. A tarját 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, majd egyik végüktől majdnem teljesen a másik végükig két helyen bevágjuk, és hármas copffonással befonjuk. Végüket hústűvel megtűzzük, hogy formájukat megtartsák.
2. A szegfűszeget és a fahéjat néhány vágással fölaprítjuk, így jobban kijönnek az ízei, és az olívaolajba keverjük a durvára vágott korianderzölddel és kissé megtört rózsaborssal együtt. A copfokat belerakjuk, egy kicsit a húsba is dörzsöljük, és letakarva hűtőszekrényben érleljük 1-2 napon át.
3. A balzsamos barbecue szószhoz valókat összekeverjük, tálalásig behűtjük. A körtét és a barackot meghámozzuk, félbevágjuk, magjukat illetve magházukat kiemeljük. A copfba formált hússzeleteket kissé lecsöpögtetjük, majd közepesen erősen izzó faszénparázs fölött grillrácson vagy grillapon oldalanként kb. 8 perc alatt megsütjük, közben többször megforgatjuk, enyhén megsózzuk, olajos páclevével kenegetjük.
4. Éppen csak 2 perccel azelőtt, hogy a hús elkészülne, üregükkel lefelé mellérakjuk a gyümölcsöket is. Szűk 1 perc alatt a gyümölcs „megenged”, ekkor megfordítjuk, a zöldcitrom levével meglocsoljuk, a barna cukorral megszórjuk, még fél-egy percig sütjük.
5. Tálaláskor a tányérokra egy kevés balzsamos öntetet locsolunk, a sült hússzeleteket rárakjuk. Köré tesszük a forró gyümölcsöket, s már tálalhatjuk is. Ha tovább akarjuk fokozni a látványt, a tányérra tett barackot meglangyosított pálinkával meglocsoljuk, és meggyújtjuk, azaz flambírozzuk, így visszük az asztalra.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.