Grillezett csirkemellfilé vajas spárgával, paradicsommártással

Elkészítés módja
1. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, majd a fűszerkeverékkel beízesítjük és meglocsoljuk az olívaolajjal. Ezután lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
2. A körethez a megmosott spárgasípok, alsó 2-3 centis szárvégét éles késsel levágjuk, majd sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Ezután a forró vajon átforgatjuk.
3. A mártáshoz a forró olívaolajon, a nagyon apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, felöntjük a paradicsomlével, sóval, borssal, a megmosott egész bazsalikomlevéllel ízesítjük és közepes tűzön, a felére befőzzük, hogy mártás sűrűségű legyen.
4. Végül a pácolt csirkemelleket a forró grillen vagy grillsütő serpenyőben, pirosra sütjük.
5. Tálaláskor a spárgasípokat tányérra halmozzuk, ráfektetjük a grillezett csirkemellet, megszórjuk frissen aprított kaporral és körbelocsoljuk paradicsommártással. Forrón kínáljuk.
Még paradicsommal nem ettem spárgát,de biztosan finom.