Kebab
Elkészítés módja
1. A kétféle húst kockákra vágjuk, ledaráljuk – lehet akár duplán is –, majd a sóval, a borssal és a Piros Arannyal alaposan összegyúrjuk. (Több helyen készítik úgy, hogy a húst közepes kockákra vágják, a sóval, a borssal és a csípős paprikakrémmel összekeverik, és letakarva hűtőszekrényben pácolják 1 éjjelen át. Másnap ledarálják, és már készítik is a kebabot.) A masszát nedves kézzel 10 részre osztjuk, és egyenként megolajozott nyárs vagy hurkapálca köré formáljuk úgy, hogy végül kb. 10 centi hosszú, 2-3 centi magas húsrudak legyenek.
2. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük. Közben egy kevés olajjal kenegetjük.Sültpaprika-salátával tálaljuk.
3. Utóbbi úgy készül, hogy a kápia paprikát sütőben, platnin (a tűzhely lapján), speciális kápiasütőben vagy grillen köröskörül (furán hangzik, de mind a négy oldalán!) megsütjük. Az sem baj, ha eközben egy kicsit megég. Ezután egy zacskóba rakjuk, 10 percig így „dunsztoljuk”, majd a paprika héját lehúzzuk, de lecsöpögő levét sem öntjük ki! A paprikát kicsumázzuk, szeletekre, kockákra vagy karikákra vágjuk, egy tálba rakjuk. A zacskóban maradó édeskés, olajos sűrűségű levét ráöntjük. Cukorral, sóval, ecettel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük-fűszerezzük, de kerülhet bele zúzott fokhagyma vagy apróra vágott újhagyma (esetleg mindkettő) is. Szorosan tálba vagy üvegekbe töltjük, és olívaolajat öntünk rá, ami „szigeteli”, de le is fagyaszthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.