Firenzei szűzérmék

Firenzei szűzérmék recept
Hozzávalók
•  80 dkg sertés szűzpecsenye
•  fél zacskó sertés fűszersó
•  16-20 friss zsályalevél
•  20 dkg vékonyra szeletelt
•  főtt füstölt marhanyelv
•  1 kis üveg paprikával töltött olajbogyó
•  1 dl olaj
•  1 fej fokhagyma

Elkészítés módja

1. A szűzpecsenyét kisujjnyi vastagra felszeleteljük, kissé kiverjük és a fűszersóval meghintjük. 10 percig állni hagyjuk, majd mindegyik szeletre 1 zsályalevelet, arra pedig 1 szelet főtt, füstölt marhanyelvet fektetünk.

2. Egyenként föltekerjük, majd a lecsöpögtetett olajbogyóval váltakozva nyársra húzzuk. Az olajat a zúzott fokhagymával összekeverjük, majd a nyársakat megkenjük vele, és grillrácsra fektetve, parázs fölött kb. 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.

3. Tálaláskor a húst a nyársról lehúzzuk, majd kissé ferdén fölszeleteljük. A vele sült olajbogyóval és friss salátákkal kínáljuk.

Firenzei szűzérmék recepthez fűződő történet, jótanács

Készíthetjük marhanyelv helyett, Pármai sonkával is.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.