Firenzei szűzérmék

Elkészítés módja
1. A szűzpecsenyét kisujjnyi vastagra felszeleteljük, kissé kiverjük és a fűszersóval meghintjük. 10 percig állni hagyjuk, majd mindegyik szeletre 1 zsályalevelet, arra pedig 1 szelet főtt, füstölt marhanyelvet fektetünk.
2. Egyenként föltekerjük, majd a lecsöpögtetett olajbogyóval váltakozva nyársra húzzuk. Az olajat a zúzott fokhagymával összekeverjük, majd a nyársakat megkenjük vele, és grillrácsra fektetve, parázs fölött kb. 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
3. Tálaláskor a húst a nyársról lehúzzuk, majd kissé ferdén fölszeleteljük. A vele sült olajbogyóval és friss salátákkal kínáljuk.
Firenzei szűzérmék recepthez fűződő történet, jótanács
Készíthetjük marhanyelv helyett, Pármai sonkával is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.