Barna sörben pácolt grillezett fűszeres tarja
Elkészítés módja
1. A tarját 4 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, inas részeit, széleit bevágjuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és félkarikákra vágott vöröshagymával egy tálba rétegezzük. A barna sört ráöntjük, a hússzeleteket kissé megemeljük, hogy a sör közéjük is befolyhasson. Letakartjuk, és hűtőszekrényben érleljük 1-2 órán, még jobb, ha egész éjjelen át.
2. Egy kisebb lábasba 1 deci vizet öntünk, és grillrácsra vagy grillapra, izzó parázs fölé tesszük. Ha forr, beleszórjuk a kuszkuszt, a rozmaringgal fűszerezzük, megsózzuk. 1-2 percig főzzük, a tűzről lehúzzuk, lefödve 10 percig duzzadni hagyjuk. A gombafejeket enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
3. Az érlelt tarjaszeleteket lecsöpögtetjük, majd gyöngén izzó faszénparázs fölött grillrácson vagy grillapon lassan, oldalanként kb. 7 perc alatt megsütjük. Közben olajjal folyamatosan kenegetjük. Mielőtt elkészülne, mellérakjuk a gombafejeket is, és mindkét oldalukon megsütjük. Egy kis lábast is tűzre teszünk, a retekcsírát beleszórjuk, a szójaszósszal és a porcukorral ízesítjük, és éppen csak 2-3 percig pároljuk, míg a lefe elfő.
4. Tálaláskor minden tányérra egy sült tarját teszünk. A forró kuszkuszt a sült gombafejekbe töltve rakjuk mellé, és ráhalmozzuk a szójás retekcsírát is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.