Narancsmázas bélszín vajon párolt gyümölcsökkel

Narancsmázas bélszín vajon párolt gyümölcsökkel recept
Hozzávalók
•  1-1.2 kg bélszín
• 
•  8 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
a narancsmázhoz:
•  2.5 dl 100%-os narancslé
•  1.5 dl ketchup
•  1 dl 100%-os citromlé
•  1 dl méz
•  2 evőkanál mustár
•  1 csapott evőkanál reszelt narancshéj
•  1 nagyobb gerezd présen áttört fokhagyma
•  1 evőkanál Worcester-mártás
a vajon párolt gyümölcshöz:
•  1 kg kedvünkre való gyümölcs vegyesen (banán- narancs- szőlő- ananász)
•  5 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A bélszínt pontosan ugyanúgy készítjük elő és érleljük, mint a Bélszín olaszos fűszeres vajjal, angolos parajjal receptnél.

2. A narancsmázat a grillezés előtti este megfőzzük. Ehhez az összes hozzávalót a Worcester kivételével egy lábasba rakjuk, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 10 percig forraljuk. Akkor jó, ha ezalatt a felére beforr – így kb. 3,5 deci lesz belőle –, és mártásszerűen besűrűsödik. A tűzről levéve a Worcesterrel ízesítjük.

3. Sütéskor begyújtjuk a faszenet és azalatt a fél óra alatt, míg csak közepesen erős parázs lesz belőle, a köretnek szánt gyümölcsöket megtisztítjuk, a banánt karikákra, az ananászt és a narancsot kockákra vágjuk. A szőlőt leszemezzük.

4. Amikor a rostély kellően forró és a faszén gyengén parázslik alatta, a húsokat egy kevés olajjal megkenve, enyhén megsózva rárakjuk. A narancsmázzal vékonyan megkenjük, kb. 4 percig sütjük, majd a szeleteket megfordítjuk, újabb kb. 4 percig sütjük. Ezt az oldalukat is sózzuk, a narancsmázzal kenegetjük. Amikor kész, tányérra rakjuk. Ekkor a rostélyra egy nagy serpenyőt vagy lábast teszünk. A körethez való vajat fölolvasztjuk benne, majd a gyümölcsöket rárakjuk, és többször megrázva kb. 2 perc alatt megforrósítjuk. Ugyancsak a rostélyra tesszük egy kis lábasban a narancsmázat és megforrósítjuk.

5. Tálaláskor a narancsmázat a bélszínre csorgatjuk, és a vajon párolt gyümölcsökkel tálaljuk.

A leírásban szereplő Narancsmázas bélszín vajon párolt gyümölcsökkel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (bélszín) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.