Narancsmázas bélszín vajon párolt gyümölcsökkel

Elkészítés módja
1. A bélszínt pontosan ugyanúgy készítjük elő és érleljük, mint a Bélszín olaszos fűszeres vajjal, angolos parajjal receptnél.
2. A narancsmázat a grillezés előtti este megfőzzük. Ehhez az összes hozzávalót a Worcester kivételével egy lábasba rakjuk, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 10 percig forraljuk. Akkor jó, ha ezalatt a felére beforr – így kb. 3,5 deci lesz belőle –, és mártásszerűen besűrűsödik. A tűzről levéve a Worcesterrel ízesítjük.
3. Sütéskor begyújtjuk a faszenet és azalatt a fél óra alatt, míg csak közepesen erős parázs lesz belőle, a köretnek szánt gyümölcsöket megtisztítjuk, a banánt karikákra, az ananászt és a narancsot kockákra vágjuk. A szőlőt leszemezzük.
4. Amikor a rostély kellően forró és a faszén gyengén parázslik alatta, a húsokat egy kevés olajjal megkenve, enyhén megsózva rárakjuk. A narancsmázzal vékonyan megkenjük, kb. 4 percig sütjük, majd a szeleteket megfordítjuk, újabb kb. 4 percig sütjük. Ezt az oldalukat is sózzuk, a narancsmázzal kenegetjük. Amikor kész, tányérra rakjuk. Ekkor a rostélyra egy nagy serpenyőt vagy lábast teszünk. A körethez való vajat fölolvasztjuk benne, majd a gyümölcsöket rárakjuk, és többször megrázva kb. 2 perc alatt megforrósítjuk. Ugyancsak a rostélyra tesszük egy kis lábasban a narancsmázat és megforrósítjuk.
5. Tálaláskor a narancsmázat a bélszínre csorgatjuk, és a vajon párolt gyümölcsökkel tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.