Rácpecsenye fóliában sütve

Rácpecsenye fóliában sütve recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként kb. 15 dkg-os kicsontozott sertéstarja
•  fél evőkanálnyi só
•  1.5 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  4 evőkanál olaj
•  2 evőkanál mustár
•  2 csapott kiskanál
•  csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  2 vöröshagyma (fehérhagyma is lehet)
•  4 közepes paradicsom
•  2 húsos zöldpaprika (tévépaprika)
•  4 dl tejföl
•  1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika

Elkészítés módja

1. A tarját egyenként nem túl vékonyra kiverjük, széleit és inas részeit éles késsel bevágjuk, különben a pecsenye sütés közben összeugrik. Ha csontos szeleteink lennének, akkor a csontok mentén kissé bevágjuk a húst, hogy a pecsenye biztosan átsüljön.

2. Ezután a húst mindkét oldalán megsózzuk, 1 mokkás-kanál borssal behintjük. 4 nagy – kb. A/4-es méretű – alufólia lapot egymás mellé terítünk, az olajjal megkenjük, a tarjaszeleteket ráfektetjük. A mustárt a paprikakrémmel összekeverjük, a húsra kenjük.

3. A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, a paprikákat kicsumázzuk. A hagymát nagyon vékonyan felszeleteljük, gyűrűire szedjük; a paprikát meg a paradicsomot valamivel vastagabb karikákra vágjuk, és ebben a sorrendben a húsra rakosgatjuk.

4. A tejfölt a pirospaprikával meg a maradék borssal fűszerezzük, a rakottas tetejére locsoljuk. A fóliát ráhajtjuk, és széleit körben szorosan föltekerjük, hogy ne folyjon ki a hús illetve a sok zöldség leve.

5. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a fóliás csomagocskákat rárakjuk úgy, hogy húsos oldaluk kerüljön alulra. Miután ennek a fogásnak az átlagnál több sütés kell, ezért a sütést olyan magasan kezdjük, amennyire csak fel tudjuk tenni a rostélyt, és tényleg csak parázsló tűz legyen alatta.

6. Nagyjából 10 percig sütjük, majd megfordítjuk és újabb kb. 10 percig sütjük a másik oldalát is. Ekkor a rostélyt kicsit lejjebb engedve a pecsenyéket visszafordítjuk, 5 percig, majd egy újabb fordítás után még 5 percig sütjük.

A leírásban szereplő Rácpecsenye fóliában sütve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.