Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel töltve, brindzás gombával

Elkészítés módja
1. A combokat bőrös oldalukkal lefelé vágódeszkára rakjuk, és kicsontozzuk. A csont helyén, belülről jobbra is balra is bevágjuk a húst, és kihajtjuk, így lehet majd megtölteni. Az így előkészített combokat megborsozzuk.
2. Az aszalt barackot és szilvát félbevágjuk, a sajttal összekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és a húsra, a csont helyére töltjük. A kihajtott húst mindkét oldalról ráborítjuk, eredeti formájára visszaigazgatjuk, és hústűvel megtűzzük.
3. A töltött combokat vékonyan körbekenjük olajjal, majd közepesen erősen izzó faszénparázs fölött grillrácson vagy grillapon 35-40 perc alatt megsütjük. Közben olajjal többször kenegetjük, és párszor megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
4. A gombafejeket enyhén megsózzuk. A juhtúrót egy tálban villával szétnyomkodjuk, majd a puha vajjal, az apróra vágott lestyánnal és paprikákkal, valamint a petrezselyemmel összekeverjük. Púpozottan a gombafejek üregébe töltjük. Nagyjából 10 perccel azelőtt, hogy a csirkecomb elkészülne, a töltött gombákat egy kevés olajjal lekenjük, és töltelékükkel fölfelé a hús mellé rakjuk. Amikor a csirke kész, enyhén megsózzuk, vastagon szeletelve tányérra rakjuk, és mellétesszük a töltött gombát is.
Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel töltve, brindzás gombával recepthez fűződő történet, jótanács
A bryndzával töltött gomba hagyományosan bundázva, és bő olajban sütve is fenséges!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.