Gombás szűzpecsenye alufóliában sütve

Elkészítés módja
1. Alufóliában sütni kényelmes dolog, ráadásul az íz- és illatanyagokat sem engedi csak úgy elillanni a levegőbe, így lesz máshoz nem hasonlíthatóan szaftos és zamatos a benne készült étel. És még valami, a hagyományos háztartási mellett kapható vastag alufólia is, mely kifejezetten jó grillezésre.
2. A húst – miután a tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtettük –, 12 kisebb érmére vágjuk. Enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, félretesszük. A gombát megtisztítjuk, vékony cikkekre daraboljuk, tálba rakjuk, kissé megsózzuk,megborsozzuk.
3. Az alufóliából 4 nagyobb – kb. A/4-es méretű – lapot tépünk, megolajozzuk, majd személyenként 3 hússzeletet rakunk rá egymás mellé. A gombát egyenletesen ráhalmozzuk, egy kevés olajjal meglocsoljuk, a fóliát ráhajtjuk és széleit körben szorosan föltekerjük, hogy ne folyjon ki a hús illetve a gomba leve.
4. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a fóliás csomagocskákat rárakjuk úgy, hogy a húsos oldaluk kerüljön alulra. Nagyjából 8 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is kb. 8 percig sütjük.
Gombás szűzpecsenye alufóliában sütve recepthez fűződő történet, jótanács
Szűzpecsenye helyett érlelt bélszínszeleteket, csirkemellet vagy halat is süthetünk ugyanígy.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.