Csorba pulykából

Csorba pulykából recept
Hozzávalók
•  50 dkg pulyka felsőcombfilé apróra kockázva
•  2 szál sárgarépa
•  1 szál petrezselyemgyökér
•  1 kisebb karalábé
•  kevés zöldbab
•  kis csokor petrezselyemzöld
•  1 lestyánlevél
•  1 nagy fej hagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  csípős paprika
•  bors ízlés szerint
•  1 marék savanyú káposzta
•  kevés só
•  3 evőkanál tejföl
•  kiskanál sertészsír

Elkészítés módja

1. Az apróra vágott hagymát zsíron megpirítom, majd az aprított fokhagymát is hozzáadva kicsit megsózom.

2. Hozzákerül az apró kockákra vágott hús is, amit addig pirítok, míg meg nem fehéredik és kis kéreg nem keletkezik rajta.

3. Beleteszem a vékony karikára vagy kockára vágott répát, a zöldséget, karalábét, valamint a zöldbabot, az előzőleg felvágott savanyú káposztát, majd felöntöm meleg vízzel.

4. Ha van esetleg hús alaplé, azzal még jobb!

5. Sózom, borsozom, kevés csípős paprikát teszek hozzá (ha lehet frisset) és fedő alatt addig főzöm, míg minden összetevő meg nem puhul.

6. A főzőléből kicsit kivéve, a tejfölt temperálom, csomómentesre elkeverem, majd a levesbe öntve felforralom.

7. Tálalásnál, mint ahogy Erdélyben mindenhol, tejfölt és csípős paprikát kínálnak hozzá külön, amivel mindenki kedve szerint ízesítheti.

Csorba pulykából recepthez fűződő történet, jótanács

A csorba törökül levest jelent. A hosszú uralkodás alatt honosodott meg Erdélyben a megnevezés. Téves tehát a csorba leves megnevezés. A csorba gyűjtőfogalom. Majd minden ragulevesre illeszthető. Egy közös pont van, a kicsit savanykás, pikáns íz. Ezt az ízt, autentikus módon, erjesztett korpaciberével lehet elérni, de citromlével, ecettel, paradicsommal, savanyított káposztával is el lehet érni a pikáns ízét.

A leírásban szereplő Csorba pulykából recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Csorba pulykából recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #5277 2013. 05. 14. 22:39 Válasz

    Szeretem a raguleveseket. Megy a kedvencek közé.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Csorba pulykából recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #5277 2013. 05. 14. 22:39 Válasz

    Szeretem a raguleveseket. Megy a kedvencek közé.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.