Csülkös virágbab-leves csipetkével

Elkészítés módja
1. Előző este, bő hideg vízben külön-külön beáztatjuk a füstölt csülköt és a virágbabot, majd másnap a csülköt bő vízben feltesszük főni, félpuhára főzzük és ekkor, hozzáadjuk a leszűrt beáztatott babot, a meghámozott fél karikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, a meghámozott egész vöröshagymát. Sóval, borssal, a babérlevéllel ízesítjük és közepes tűzön, majdnem készre főzzük.
2. Ekkor a forró olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát és berántjuk vele a levest. Végül további 5 percet főzzük, tálaláskor forrón tányérokba szedjük és megszórjuk, sós vízben kifőzött csipetkével. Ízlés szerint a csipetkét, a levesbe is belefőzhetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.