Passzírozott korhelyleves sült szalonnával

Passzírozott korhelyleves sült szalonnával recept
Hozzávalók
•  1 közepes vöröshagyma
•  3 evőkanál olaj
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  40 dkg savanyú káposzta
•  kb. 1.25 liter víz
•  1 közepes szem burgonya
•  10 dkg füstölt hús (nem főtt csak füstölt)
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1-1 mokkáskanál majoránna és borsikafű (csombor)
•  fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  1 kiskanál só vagy ételízesítő por
•  1 babérlevél
•  1 kis pohár (150 gramm tejföl)
A tálaláshoz:
•  személyenként 1-2 szelet húsos füstölt szalonna (sliced bacon)

Elkészítés módja

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon, közepes lángon megfuttatjuk, ez 3-4 perc. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikát belekeverjük. A savanyú káposztát apróra vágjuk, különben nem lehet majd turmixolni, és a paprikás hagymába forgatjuk. (Nem kell kimosni!)

2. A vizet ráöntjük, a kis kockákra vágott burgonyát, és a minél apróbbra vágott füstölt húst belerakjuk. Megborsozzuk, a majoránnával és a borsikafűvel fűszerezzük, enyhén megsózzuk, a babérlevelet beledobjuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon 50 percig főzzük. Akkor jó, ha minél puhább benne minden, ha egy kicsit szétfő, mert így lehet pürésíteni a legjobban. A következő lépés ugyanis az, hogy a levest, miután a babérlevelet kidobtuk belőle, merülőmixerrel pürésítjük, majd újra tűzre tesszük. (Hogy átszűrjük-e, ízlés dolga.)

3. A tejfölt egy kevés forró levessel simára keverjük, így adjuk a többihez, és kevergetve fölforraljuk. Ha kell, utánasózzuk, fűszerezzük.

4. Közben a tálaláshoz való szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben kevergetve megpirítjuk.

5. A forró krémlevest leveses csészékbe merjük, és máglyaszerűen ráhalmozzuk a sült szalonnát.

Passzírozott korhelyleves sült szalonnával recepthez fűződő történet, jótanács

Ha van füstölt levünk (füstölt hús főzőleve), víz helyett azt használjuk a leves főzéséhez, és akkor nem kell belefőzni füstölt húst.

A leírásban szereplő Passzírozott korhelyleves sült szalonnával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, korhelyleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.