Passzírozott korhelyleves sült szalonnával

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon, közepes lángon megfuttatjuk, ez 3-4 perc. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikát belekeverjük. A savanyú káposztát apróra vágjuk, különben nem lehet majd turmixolni, és a paprikás hagymába forgatjuk. (Nem kell kimosni!)
2. A vizet ráöntjük, a kis kockákra vágott burgonyát, és a minél apróbbra vágott füstölt húst belerakjuk. Megborsozzuk, a majoránnával és a borsikafűvel fűszerezzük, enyhén megsózzuk, a babérlevelet beledobjuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon 50 percig főzzük. Akkor jó, ha minél puhább benne minden, ha egy kicsit szétfő, mert így lehet pürésíteni a legjobban. A következő lépés ugyanis az, hogy a levest, miután a babérlevelet kidobtuk belőle, merülőmixerrel pürésítjük, majd újra tűzre tesszük. (Hogy átszűrjük-e, ízlés dolga.)
3. A tejfölt egy kevés forró levessel simára keverjük, így adjuk a többihez, és kevergetve fölforraljuk. Ha kell, utánasózzuk, fűszerezzük.
4. Közben a tálaláshoz való szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben kevergetve megpirítjuk.
5. A forró krémlevest leveses csészékbe merjük, és máglyaszerűen ráhalmozzuk a sült szalonnát.
Passzírozott korhelyleves sült szalonnával recepthez fűződő történet, jótanács
Ha van füstölt levünk (füstölt hús főzőleve), víz helyett azt használjuk a leves főzéséhez, és akkor nem kell belefőzni füstölt húst.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.