Tejszínes, mézes körteleves

Elkészítés módja
1. A körtéket meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat cikkekre vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, a tűzre tesszük. A cukorral és a citromgerezdekkel ízesítjük, majd néhány perc alatt puhára főzzük.
2. Ezután a citromdarabokat kidobjuk, és a körtét a levével együtt simára turmixoljuk. A mézzel és a gyömbérrel fűszerezzük, a tejszínnel krémesítjük, majd langyosra hűtjük.
3. A körtelevest kis tálkákba merjük és citromfűlevélkékkel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.