Karalábéleves vajasgaluskával

Karalábéleves vajasgaluskával recept
Hozzávalók
•  3 zsenge karalábé
•  5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj
•  1 csapott evőkanál finomliszt
•  1 nagy csokor petrezselyem
•  fél mokkáskanál őrölt fehér bors
•  1 liter szűrt húsleves (marahahús- vagy tyúkhúsleveskockából is készülhet) vagy 1 csapott evőkanál ételízesítő por
•  1 kiskanál kristálycukor
•  1 dl tejföl vagy főzőtejszín
a vajasgaluskához:
•  3 dkg vaj
•  1 tojás
•  késhegynyi só
•  2 majdnem púpozott evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A karalábét vékonyan meghámozzuk, félbevágjuk, fél centi vastagon fölszeleteljük, majd ugyanilyen vastag csíkokra vágjuk. A fiatal karalábénak még zsengék a levelei, ezek szintén a levesbe kerülnek, apróra vágva vagy felcsíkozva.

2. A vajat fazékban fölolvasztjuk, a karalábét rádobjuk, és lefödve, kis lángon, saját levében 7-8 perc alatt félpuhára pároljuk. A liszttel megszórjuk, 1 percig pirítgatjuk, ügyelve, hogy szép világos maradjon, egy kicsit se piruljon meg. A fölaprított petrezselyem felét és a karalábéleveleket belekeverjük, megborsozzuk, majd a húslevessel fölöntjük.

3. Néha megkeverve fölforraljuk, megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, a cukorral ízesítjük. A levesbetéthez a puha vajat fakanállal habosra keverjük, a tojást beledolgozzuk, enyhén megsózzuk, majd a lisztet is belekeverjük. Akkor jó, ha a hagyományos galuskához hasonló állagú.

4. A masszából a levesbe mártott mokkáskanállal kis galuskákat szaggatunk a fövő levesbe, és 2 percig főzzük.

5. Tejföllel dúsítjuk (célszerű előtte egy kevés forró levessel simára keverni), a maradék finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.

A leírásban szereplő Karalábéleves vajasgaluskával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.